Kunt U Gezond Zijn in Iedere Maat?

0
88

Ten eerste, het is waar dat het getal op de weegschaal niet het hele verhaal vertellen over uw gezondheid.

Het lichaamsgewicht en de body mass index (BMI) houdt geen rekening met de lichaamssamenstelling. Een zeer gespierd iemand een BMI dat wordt gezien als overgewicht of obesitas, wanneer ze geen dergelijk ding. Op de keerzijde van de medaille is dat iemand met een lage BMI kan nog steeds een grote hoeveelheid visceraal vet—het zogenaamde ‘skinny-fat” phenomonen en dat verhoogt het risico van ziekte.

Zie ook: De Gevaren van Skinny-Fat

Het is de moeite waard erop te wijzen dat de conventionele criteria voor gezond lichaamsgewicht zijn voornamelijk gebaseerd op de Kaukasische lichaam vormen en is mogelijk niet geschikt voor mensen van alle rassen en etnische groepen.

Overgewicht Vooroordelen en Discriminatie

Het is ook waar dat mensen die te zwaar zijn gezicht, over vooroordelen en discriminatie, en dit helaas breidt zich in de arena van de gezondheidszorg. Talrijke studies hebben aangetoond dat overgewicht en obesitas patiënten krijgen vaak ondermaatse zorg en minder steun van hun zorgverleners. Omdat obesitas komt vaker voor bij mensen met een laag inkomen en minderheden, een vooroordeel tegen patiënten die te zwaar zijn kunnen in onevenredige mate van invloed zijn op deze kansarme groepen en bij te dragen tot een neerwaartse spiraal van slechte resultaten.

Een van de doelen van de Gezondheid op Elke Maat beweging is om te vechten tegen de stigma ‘ s en stereotypen die geassocieerd worden met overgewicht, en om te pleiten voor gelijke kansen en behandeling, ongeacht de grootte.