Kan Du Vara Frisk i Valfri Storlek?

0
126

För det första, det är sant att antalet på skalan inte berätta hela historien om din hälsa.

Vikt och Body mass index (BMI) inte tar hänsyn till kroppens sammansättning. En mycket muskulös person kan ha ett BMI som är överviktiga eller feta, när de inte en sådan sak. På den andra sidan av myntet, någon med ett lågt BMI kan fortfarande ha en hög mängd visceralt fett—den så kallade “skinny-fat” phenomonen—vilket ökar risk för sjukdom.

Se även: Farorna med att Vara Skinny-Fat

Det är värt att påpeka att den konventionella kriterier för hälsosam kroppsvikt är främst baserade på Kaukasiska kroppstyper och kanske inte är lämpligt för människor av alla raser och etniciteter.

Övervikt Fördomar och Diskriminering

Det är också sant att människor som är överviktiga möta fördomar och diskriminering, och detta tyvärr sträcker sig in på arenan för hälso-och sjukvård. Ett flertal studier har visat att överviktiga och feta patienter ofta får undermålig vård och mindre stöd från sina vårdgivare. Eftersom fetma är vanligare bland låginkomsttagare och minoriteter, en inriktning mot patienter som är överviktiga kan oproportionerligt påverkar dessa missgynnade grupper och bidra till en nedåtgående spiral av dåliga resultat.

Ett av målen för Hälso-och vid Varje Storlek rörelse är att bekämpa stigmatisering och fördomar som är förknippade med övervikt, och att verka för lika tillgång till vård och behandling, oavsett storlek.