Kan Du Være Sund på Enhver Størrelse?

0
87

Første, det er sandt, at antallet på skalaen ikke fortælle hele historien om dit helbred.

Kropsvægt og body mass index (BMI) tager ikke højde for kroppens sammensætning. En meget muskuløs person kan have en BMI, der betragtes som overvægtige eller fede, når de er ikke sådanne ting. På den anden side af mønten, en person med et lavt BMI kan stadig have en stor mængde af visceralt fedt—den såkaldte “tynde-fat” phenomonen—hvilket øger risiko for sygdom.

Se også: Farerne ved at Være Tynde-Fat

Det er værd at påpege, at de konventionelle kriterier for en sund kropsvægt er primært baseret på Kaukasiske typer krop og er muligvis ikke passende for mennesker af alle racer og etniske grupper.

Overvægt Fordomme og Diskrimination

Det er også sandt, at folk, der er overvægtige, står over fordomme og diskrimination, og dette desværre strækker sig ind i arenaen af sundhedsvæsenet. Talrige undersøgelser har vist, at overvægtige og fede patienter ofte får dårlig kvalitet i pleje og mindre støtte fra deres behandlere. Fordi fedme er mere udbredt blandt lav-indkomst enkeltpersoner og mindretal, en bias mod patienter, der er overvægtige kan en uforholdsmæssig stor indvirkning på disse dårligt stillede grupper og bidrage til en nedadgående spiral af dårlige resultater.

Et af målene for Sundhed på Hver Størrelse bevægelse er at kæmpe mod den stigmatisering og fordomme forbundet med at være overvægtige, og slå til lyd for lige adgang til behandling, uanset størrelse.