De Många Fördelarna med Skum Rullande

0
57

Liz skrev: “Hej! Jag är en ny lyssnare, arbeta långsamt genom anhopningen av episoder. Har det någonsin har varit ett avsnitt som belyste foam rolling? Jag är ny på det också och ganska säker på att jag gör misstag. Hjälp?”

Bra fråga Liz, men innan vi kommer rullande (heh), det finns ett par saker som jag behöver förklara.

Var och en av oss människor består av cirka 70 biljoner celler inklusive nervceller, muskelceller, och epitel som i allmänhet allt arbete i relativ harmoni. Fascia är den biologiska tyg som bokstavligen håller oss samman i vår mänskliga kött-säck form. Fascia i sig har beskrivits som en 3-D spindelnät av fibrer, våt och klibbig proteiner som binder oss samman och hjälp oss att upprätthålla en korrekt justering.

När din kropp är fascia fungerar som den ska, det är elastiskt och sträcker sig och rör sig i alla riktningar med resten av din kropp. Men ofta på grund av hård träning, eller kanske dålig hållning, eller någon konstig rörelse mönster, eller ens känslomässiga och fysiska påfrestningar, och andra livsstilsfaktorer, vår ramp kan bli tajt och hård som begränsar vår rörelse och kan orsaka oss smärta.

När människor känner att denna täthet eller stelhet, de brukar piska sina yoga-matta och gör sitt bästa för att “sträcka ut” men konventionella stretching (och även hard core yoga) på egen hand, gör inte mycket för att släppa riktigt tight fascia.

Vad som fungerar är direkt tryck från en massage terapeut, eller ett verktyg som en foam roller (eller en lacrosse boll) och jag tror allt du får-fit folk vet redan hur viktigt det är att ha muskler och fascia som är smidig och elastisk för att kunna prestera ditt bästa vid din valda aktiviteter i denna get-fit liv.

Att gå till en massör och få dem att gå till staden på din missbrukas muskler är tekniskt en passiv tillämpning av trycket. Enligt Biomechanist, Katy Bowman, “Om en terapeut är att utöva påtryckningar (tror trycka ner på kroppen) eller skapa en klippning rörelse (inte trycka så djupt, men bara tillräckligt för att skapa dragkraft följt av en “glidande” action) resultatet är en dragkraft till vävnaderna under huden.”

Att få en massage är de flestas favorit passiv terapi. När du tänker på att ha en unna-yo-själv-dag, jag slår vad om att dagen har att få en lyxig massage. Det är sannolikt för att få en massage kombinerar avkoppling (kanske till och med en tupplur) med de magiska händerna på en bra terapeut. Tyvärr, majoriteten av Registrerade Massage Terapeuter (RMTs) har räkningar att betala och familjer att föda så kan vi inte alltid har råd att betala på sina tjänster. Det är där Foam Rolling kommer väl till pass.

Vad är en Foam Roller?

Foam rollers är motion enheter som kan användas för både self-massage och gym. De är oftast långa och cylindriska, men de kommer i många olika former, storlekar, längder, texturer och tätheter. Struktur och densitet är två viktiga faktorer att tänka på när du köper en foam roller. Om du inte har sett en innan jag uppmuntrar dig att sluta läsa och göra en bildsökning på Google. Resten av denna kommer att göra ett mycket mer meningsfullt när du vet vad vi tittar på.

Att få intim med din foam roller är tekniskt också en passiv draghållfasthet behandling som kommer ganska nära att återskapa effekten av en riktig terapeutisk massage. Något som ofta missas med tätt lindade noobs är att lära sig att mjuka upp din kropp. Förmån av antingen en massage eller en skum rullande session är en kombination av vad terapeuten eller roller gör för dig och hur du interagerar med fingrarna eller roller. För att få mest ut av antingen du behöver träna att koppla din kropp, särskilt när trycket känns som att det är för mycket att ta. Med hjälp av några djupa utandning och att ens tänka (eller säger) arbetet “koppla av” på en utandning kan verkligen hjälpa till.

Är det mer för att få en massage eller rullande på en foam roller än att bara vara avslappnad i en pöl av fascia? Det är säkert!

En del forskning från 2012 tyder på att det bara 10 minuter av deep tissue massage efter träningen ökar effektiviteten hos mitokondrierna (de små cellulära kraftverk) och samtidigt skapa ett naturligt smärtlindrande effekt och minska inflammation.

Visst, som deltagit i studien en ynka 11 män men forskarna inte bara ta killens ord för det, att de faktiskt fastnat nålar i benen till biopsi deras quadriceps muskler för att kvantifiera resultaten. Om du någonsin har haft en, kommer du att veta att en muskel biopsi är ingenting att nysning.