Hvorfor NASA Smadre Sin Cassini Rumfartøj til Saturn

0
75

På September 15th, NASA sender Cassini afsted mod Saturn på mere end 70.000 km i timen i forhold til Jorden. Cassini vil fortsætte sin nedstigning til giant gas verden, indtil rumfartøjet opløses i Saturns atmosfære, og er dermed ødelagt, idet målinger og sende data tilbage til Jorden indtil den bitre ende.

Den 20-årige mission er at gå ud i en blaze of glory, fordi rumfartøjet ikke har nok raket brændstof til venstre for at fortsætte med at udforske Saturn, dens ringe, og dens måner, som det har gjort de sidste 13 år. I stedet for at tage risikoen for, at sonden ned i en af Saturns måner i fremtiden, måner, der muligvis har potentiale for hosting-liv har forskere besluttet at bevidst sende Cassini om en crash rute i planetens atmosfære.

Vidste Du? 6 Cassini Fakta

  1. Cassini har været forberedelserne til sin sidste nedstigning siden April 2017.
  2. Cassini vil gøre sin videnskab, indtil den bitre ende.
  3. Cassini har givet den højeste opløsning, der nogensinde er af Saturns ringe.
  4. Cassini fik en up-close kig på Saturns vejr.
  5. Cassini, sammen med Huygens-sonden, afslørede overraskende Jorden-lignende karakter af Saturns største måne, Titan.
  6. Cassini har afsløret, at Saturns måne Enceladus er en af de mest lovende steder i solsystemet at være vært for livet.

Læs mere om hvorfor du bør fejre denne ekstraordinære mission og Cassini ‘ s sidste dage.

1. Cassini har været forberedelserne til sin sidste nedstigning siden April 2017.

I hvad NASA ringer til den store Finale, Cassini, har lavet en serie af 22 dødsforagtende dyk gennem ~1200 km brede kløft mellem planeten Saturn og dens gigantiske ringsystem. Cassini er det første rumfartøj til at komme ind i denne region, et træk, der var for risikabelt at overveje, mens rumfartøjet stadig havde brændstof nok til at fortsætte sin regelmæssige mission.

Når NASA forskere har besluttet Cassini ville have til at opfylde sin død – og dermed ikke havde noget at miste – de er rettet sonden til at modtage en gravity assist fra Saturns største måne, Titan, så at rumfartøjet kunne ændre kurs mod hullet.

2. Cassini vil gøre sin videnskab, indtil den bitre ende.

Da rumfartøjet dyk mod Saturn, vil det fortsætte med at tage målinger, så længe det kan holde sin antennen peger tilbage på Jorden, således at forskerne kan samle hver eneste bit af data som muligt. Et instrument, der på den sonde, der kaldes en mass spectrometer, for eksempel, vil tage målinger på sammensætningen af atmosfæren, som det kaster tættere og tættere mod klodens overflade.

Andre målinger i sonden sidste dage vil kort Saturns tyngdekraft og magnetiske felter, som begge kan hjælpe forskerne med at forstå strukturen af planeten. Sådanne detaljerede oplysninger, der kan hjælpe med at løse en bestemt gåde: misforholdet mellem Saturn ‘ s rotation hastighed (aka hvor længe en dag er på Saturn) som målt ved Voyager-sonder versus Cassini sig selv, når den først kom på planeten.

3. Cassini har givet den højeste opløsning, der nogensinde er af Saturns ringe.

Hele dens mission, Cassini var den første sonde til at studere den størrelse, temperatur og sammensætning af Saturns ringe fra et kredsløb omkring Saturn. Sonden har fanget interaktioner mellem ringene og Saturns måner, herunder opdagelsen, der stråler af vand fra Saturns måne Enceladus er overvejende ansvarlig for det materiale, i en af Saturns store ringe, kendt som E-ringen.

Partiklerne i Saturns ringe har størrelser, der spænder fra et gran af sand til et stort bjerg. I hele sin Grand Finale, Cassini ‘ s gentagne tæt tilgange har givet den højeste opløsning, der nogensinde er taget af Saturns ringe. Disse billeder vil gøre det muligt for forskere at gøre en mere komplet optælling af hvor meget materiale, der er i ringene og dermed bedre stykke sammen, deres oprindelse, historie.