Hvorfor NASA Er å Krasje Sin Cassini-Sonden inn i Saturn

0
96

On September 15th, NASA vil sende Cassini-sonden suser mot Saturn på mer enn 70.000 miles per time i forhold til Jorden. Cassini vil fortsette sin nedstigning i den gigantiske gass verden til romskipet går i oppløsning i Saturns atmosfære og er dermed ødelagt, ta målinger og sende data tilbake til Jorden før helt på slutten.

Den 20-årige oppgave er å gå ut i en flamme av herlighet fordi jeg ikke har nok rakett drivstoff til venstre for å fortsette å utforske Saturn, dens ringer, og dens måner, som det har gjort de siste 13 årene. Heller enn å ta risikoen på proben for å krasje inn i en av Saturns måner i fremtiden, måner, som muligens kan holde potensial for hosting liv, forskere har bestemt seg til å sende Cassini på en krasj rute inn i planetens atmosfære.

Visste Du At? 6 Cassini-Sonden Fakta

  1. Cassini har vært forbereder seg til sin siste nedstigningen siden April 2017.
  2. Cassini vil gjøre sitt science helt til slutten.
  3. Cassini har gitt den høyeste oppløsningen bildene noensinne av Saturns ringer.
  4. Cassini fikk en opp-nærmere titt på Saturn er været.
  5. Cassini, sammen med Huygens-sonden, som ble avslørt overraskende Jorden-som arten av Saturns største måne, Titan.
  6. Cassini åpenbart at Saturn-månen Enceladus er en av de mest lovende stedene i solsystemet for å være vert for livet.

Les mer om hvorfor du bør feire denne ekstraordinære oppdrag og Cassini ‘ s siste dager.

1. Cassini har vært forbereder seg til sin siste nedstigningen siden April 2017.

I hva NASA kaller den store Finalen, Cassini har laget en serie av 22 død trosser dykk gjennom ~1200-kilometer bredt gap mellom planeten Saturn og dens gigantiske ring system. Cassini er det første romfartøyet til å gå inn i dette området, et trekk som var for risikabelt å vurdere mens jeg fortsatt hadde nok drivstoff til å fortsette sin vanlige oppdrag.

Når NASA-forskere bestemte seg for Cassini ville ha for å møte sin død, og dermed ikke hadde noe å tape – de rettet proben for å motta et gravitasjonsfelt assist fra Saturns største måne, Titan, slik at jeg kunne endre kurs mot gap.

2. Cassini vil gjøre sitt science helt til slutten.

Som sonden dykk mot Saturn, det vil fortsette å ta målinger for så lang tid som det kan holde sin overføring av antennen peker tilbake på Jorden, slik at forskere kan samle hver siste bit av data som mulig. Et instrument på proben kalles en masse spektrometer, for eksempel, vil ta målinger på sammensetningen av atmosfæren som det stuper nærmere og nærmere mot planetens overflate.

Andre målinger i sonden siste dager vil kartet Saturn er gravitasjon og magnetfelt, som begge kan hjelpe forskerne å forstå strukturen av planeten. Slik detaljert informasjon kan bidra til å løse en bestemt mysterium: misforholdet mellom Saturn rotasjonshastighet (aka hvor lang tid en dag er på Saturn) målt ved Voyager-sondene versus Cassini seg selv når den først kom på planeten.

3. Cassini har gitt den høyeste oppløsningen bildene noensinne av Saturns ringer.

I løpet av sin misjon, Cassini var den første sonden å studere størrelse, temperatur og sammensetning av Saturns ringer fra en bane rundt Saturn. Sonden har fanget interaksjoner mellom ringene og Saturns måner, inkludert oppdagelsen av at vannstråler fra Saturns måne Enceladus er hovedsakelig ansvarlig for materialet i en av Saturns store ringer kjent som E ring.

Partikler i Saturns ringer har størrelser som varierer fra et sandkorn til et stort fjell. Gjennom sin Grand Finale, Cassini er gjentatt i nærheten tilnærminger har gitt den høyeste oppløsning som noensinne er tatt av Saturns ringer. Disse bildene vil tillate forskere å gjøre en mer fullstendig telling av hvor mye materiale som er i ringene og dermed bedre sette sammen sin opprinnelse historie.