Hur man Göra det Mesta från en Remiss

0
100

Jag har nyligen tillbringat en del tid att prata med Joanne Svart, författare Plocka Upp den Jävla Telefonen, en bok om förhållandet bygger på att sälja.

Det fick mig att tänka. I high school, allt fick göras via skvaller på nätet. Nicole sa Ron som berättade Rebecca som berättade Claudia som berättade för E. J. som berättade Reggie som sa Steph som berättade Cristina som sa till John som sa till Mark som berättade Pat som berättade för Michael som berättade för mig. Joanne (inte Joanne från min skola, Joanne försäljning expert) påpekade att samma sak gäller i den så kallade vuxit upp världen, bara det är inte skvaller, det är remisser..

När du är förbi högskola, mest saker att hända genom remiss. Du kommer att använda referenser för att få informativa intervjuer när jobb, att hitta intervjuer för specifika jobb, att hitta kunder för dina produkter, givare för din icke-vinstdrivande, och även en ny schmoopie när den gamla tippar du för en upp-och-kommande italienska designern.

Remisser är känslig. Du måste hantera dem på rätt sätt, eller så kan du råka bränna broar! När du är som avses, är det oftast av en vän, kanske Boris, kanske Natasha. För din bekvämlighet, vi ska bara ringa din vän “Den ryska.” Ryska har gått med på att ge en introduktion till Otrolig Person.

Innan Du Tar Kontakt

Gör din forskning! Google Otrolig Person och ta reda på allt du kan. Du kommer att ställa en massa frågor. Du kan bli förvånad att lära sig att i en remiss situation, det handlar inte om dig, alls. Ingen vill höra om dig och hur fantastisk du är, vi vill prata om oss, och hur fantastiska vi är. Så du behöver att veta om Otrolig Person så att du kan ställa bra frågor som kommer att gå djupt, snabbt.

Be ryska för information om Otrolig Person. Hur ska du närmar dig Otroligt Person? Finns det några ämnen som Otrolig Person som gillar att prata om (t ex sina barn), eller som är off-limits (t ex clowner)?

Uppföra Sig Väl

Joanne Svart påpekar att du representerar Den ryska. Du måste bete sig lika bra eller bättre än den ryska.

BCC ryska på din inledande e-post, så att de kan se den stil som du använder och om du gör något fel, snabbt ge dig korrigerande tips eller har du elimineras.

Använda korrekt grammatik. Skriva och tala i fullständiga meningar. Stavningskontroll. Kapitalisera. Att säga “Please” och “Thank You,” och ringa Otrolig Person genom sin titel, “Mr. eller Ms. Person”, inte av deras första namn, “Otroligt.” Varför? För om de är formella, du kommer att göra allt rätt. Och om de är informella, de kommer antingen berättar du eller du ska lista ut det när de dyker upp iklädd en skintight leopard-skin leotard.

Remisser är allt om relationer. Få av e-post, Twitter, LinkedIn, Tumblr, Facebook, Snapchat, Grindr, eller Fnöske så snabbt som möjligt. Sedan Plocka Upp den Jävla Telefonen! Använd tekniken för att sätta upp en telefon eller ansikte mot ansikte möte. Relationer är att bygga genom direkt kontakt, inte via sms.

Informativ Intervju

För en informativ intervju, be om information. Glöm inte att skicka med ett cv inte frågade. Skicka ett cv föreslår att du förväntar dig Otroligt Person att bara ge dig ett jobb. Att de inte har en, så det är ett slöseri med både din tid.

Visa upp och fråga dem om deras erfarenheter. Be om deras åsikter om branschen. Fråga dem hur de startade i eller överförts genom verksamheten. Då, och endast då, fråga dem om de kan hjälpa dig att räkna ut hur att få ett jobb. De kommer förmodligen ge dig namnen för fler personer att kontakta.