Hoe Riskant Is Dubbel Dippen?

0
80

Zelfs als u niet meer de beruchte Seinfeld dubbel-dippen aflevering, het idee van iemand dompelen een chip of wortel in een gemeenschappelijke schaal van dip of salsa nadat ze al genomen een hapje waarschijnlijk valt het op als een klein bruto. Maar is deze instinctieve afkeer te dubbel-dippen wetenschappelijk onderbouwd?

Een paar jaar geleden, onderzoeker Paul Dawson van de Clemson University besloten om uit te vinden hoe onhygiënisch de praktijk van dubbele-dip is. (Want wat is voeding wetenschap, voor zover niet aan fact-check sitcoms?)

In zijn studie, Dr. Dawson gevonden die dubbel-dippen is, in feite, de overdracht van bacteriën uit uw mond om de dip, waar het kan worden opgepikt en worden ingenomen door de volgende onoplettende beer … zelfs twee uur na de oorspronkelijke dubbele dip.

Dr. Dawson uitgedrukt het aan me in een e-mail, “het Delen van een duik met iemand die dubbele dip is een beetje als ze zoenen.”

Dat lijkt misschien niet een grote deal als je het delen van een duik met uw dierbaren. Maar als je gaat om een grote vakantie partijen deze week, waar de duik wordt geserveerd, mag u wilt scannen naar de menigte om te zien of iedereen in de kamer ziet eruit als iemand u zou bereid zijn om te wisselen een beetje spuug. Zo niet, wilt u misschien om te sturen duidelijk van de dip.

Wat zit er in Uw Mond?

Het feit dat de dubbele-dip overdracht van bacteriën uit de mond van de beer in de dip lijkt u bruto, maar het is niet per se gevaarlijk. De menselijke mond havens overal van 500 tot 1000 verschillende soorten bacteriën, maar de meeste van hen zijn volledig onschadelijk. Sommige zijn zelfs gunstig.