5 Creatieve schrijfoefeningen voor Kinderen

0
108

1.) Neem een Pagina uit het Echte Leven

Het schrijven van een biografie of historische fictie verhaal gebaseerd op het leven van een grootouder of een ander familielid. Dit kan het verbeteren van de schrijfvaardigheid, terwijl ook de invoering van de student technieken in het interviewen en het verzamelen van informatie. Als een bonus, het is een geweldige manier voor kinderen om te weten dat een familielid in een nieuwe en andere manier.

Start van het project door het helpen van uw kind kiezen voor een bepaald deel van het in het leven om te leren over. Dit kan van alles zijn, van de militaire dienst op een unieke reis of hobby. Dan stimuleer uw kind tot het schrijven van een lijst van vragen (vier of vijf zou ideaal zijn) te vragen van zijn of haar onderwerp in persoon of via een video-chat. Misschien wenst u het gesprek wilt opnemen voor uw kind om te luisteren naar het later opnieuw, of u kunt helpen aantekeningen als de twee van hen te praten. Uw kind kan dan gebruik maken van de verzamelde informatie ofwel het schrijven van een mini-biografie of een creatief verhaal gebaseerd op wat geleerd is in het interview. Één van beide manier, zorg ervoor dat delen van het verhaal met het interview onderworpen later als een leuke herinnering!

2.) Het Verhaal Achter het Verhaal

Voor een meer creatieve oefening, je kind in te schrijven, een verhaal gebaseerd op een intrigerende foto of kunstwerk. Dit kan worden gedaan door middel van een foto of schilderij van uw keuze — zelfs op de muur in uw huis of kunt u laat uw kind kiezen uit een online gallery. Beter nog, als je woont in de buurt van een museum, dit zou kunnen worden gedaan als een excursie met een schilderij van de twee van u kunnen weergeven in persoon!

Zodra u een keuze heeft gemaakt, uw kind is de studie van de afbeelding en na te denken over welke gebeurtenissen zouden hebben plaatsgevonden om te leiden naar wat er gebeurt. Vraagt uw kind mentaal terugspoelen en vooruitspoelen de afbeelding voor te stellen wat hij of zij denkt dat de scène zou ontvouwen. Welke gegevens kan worden gezien door nauwkeurig onderzoek van de gezichten en objecten afgebeeld? Het resulterende verhaal mag duidelijk zijn of het kan de lucht gegrepen, maar hoe dan ook, dit is een les niet alleen in het schrijven van de praktijk, maar ook in observationele vaardigheden.

3.) Een Brief aan Jezelf

Uw kind is stel je hem of haar 10, 20 of zelfs 30 jaar in de toekomst (of alle drie!). Hij of zij kan dan een brief schrijven dat in de toekomst zelf over hoop voor die tijd in zijn of haar leven en de voorspellingen voor de wereld in het algemeen. Gebruik dit als een kans om u eraan te herinneren uw student over de indeling die u wilt gebruiken bij het schrijven van een brief, en vergeet niet om de datum!

4.) Schrijf een Zomer-Blog

Uw kind helpen om het opzetten van een eenvoudige, eigen blog en update met wekelijkse berichten. Dit kan dienen als een journaling oefening of kan worden gerelateerd aan een hobby, sport, enz. Het kan zelfs uitmonden in een geserialiseerd fiction verhaal, als uw kind voelt zich vooral creatief. Toevoegen motivatie door het eventueel te delen wordt de blog met goede vrienden of familieleden die kan reageren op elk bericht en op een positieve manier je kind aanmoedigen om te blijven schrijven. Een aantal ideeën voor onderwerpen die buiten een basic tijdschrift zijn:

  • Samenvatting deelname elke week een favoriete sport (of het volgen van een sport-team)

  • Schrijf recensies van boeken, films of TV-shows, compleet met een star-rating-systeem

  • Maak een nieuwe kindvriendelijke recept en over te schrijven (inclusief foto ‘ s!)

5.) Gevoel Poëtische?

Gedichten zijn eenvoudig en leuk om voor kinderen te schrijven, en ze kunnen een eenvoudige manier om te oefenen met de nieuwe spelling of woordenschat woorden. Geef uw kind een lijst van drie nieuwe woorden die gerelateerd zijn aan een thema en daag hem of haar te gebruiken voor elk van hen in een kort gedicht. Bijvoorbeeld, als uw thema is de natuur, je zou kunnen gebruiken woorden als “canyon” “narcis” of “duizendpoot”—uw selecties zal afhangen van uw kind, het niveau en het schrijven van de vaardigheid. Studenten die het leuk vinden om te tekenen, kunnen de afwerking van de pagina met een illustratie in verband met de nieuwe word(s)!

Lora Wegman is een bijdragende schrijver voor Varsity Docenten, een live-learning platform dat verbindt studenten met persoonlijke instructie te versnellen academische prestaties.