3 Tips för Hantering av den Första Dagen i Skolan

0
60

Denna vecka, Moderna Sätt Girl (aka, min dotter, Maddy) börjar första klass. Det är en stor grej. På allvar. Och inte bara för henne, utan också för min fru och jag, som föräldrar.

Inte bara är det första klass (“jag är inte på dagis längre, Pappa!”), men vi har också precis flyttat, så hon är på en ny skola fylld med obekanta ansikten. Onödigt att säga, i vårt hus, vi är ett vrak av känslor… tja, alla utom min dotter, som är.>

Jag ska erkänna, Moderna Seder Fru och jag är bredvid oss själva att se till att vår lilla tjej har det bästa året någonsin. Efter allt, hon kommer att vara på denna skola i fem år, och vi vill att det första året för att bli awesome!

Så hur gör du för att se till att du håller dina känslor i schack, och ändå tillåta ditt barn att ha en ordentlig första början? Tja, ta tag i vävnader med mig, och kolla in min top 3 snabb och smutsig tips för första veckan i skolan etikett.

Tips #1: Vet Rutin

Att skapa rutiner i barn lär dem ansvar, och ger dem en känsla av stolthet i att kunna utföra uppgifter. Min dotter ärvt min fru: s talang för att allt ordnat, så när det gäller rutiner, hon kunde dubbel för en borr sargent. Eftersom hon gräver rutiner, vi ville utbilda henne om vad man ska förvänta sig när det gäller den första dagen och veckan i skolan.

Men min dotter tog upp en bra punkt för inte alltför länge sedan, när hon frågade: “Hur vet du vad som händer på min skola, när du aldrig har varit där förut heller?” Wow. Hon fick oss. Det är en mycket bra fråga.

För att vara ärlig, jag hade bara varit på skolan en gång innan, och det var att anmäla henne. Jag visste inte ens att gå i rätt ingång. Min fru för första gången i skolan var bara den andra natten, för orientering. Så hur kan du förbereda dig för något som du inte har någon erfarenhet av? Ja, mina vänner, du improvisera.

Som jag sa, vi är nya på skolan, och eftersom hon är vårt äldsta barn, den här situationen är ny för alla. Men även om vi visste inte vad som skulle hända när vi klev i skolan, vi gjorde ändå säker på att min dotter visste så mycket om skolan i allmänhet.

Till att börja med, vi gick ut på nätet och tittade på deras hemsida för att lära sig så mycket som vi kunde. Vi såg foton av lärarna och personalen i receptionen, och även lärt sig skolans historia. Vi körde också med henne till skolan, och spenderade en del tid med att gå runt och leka på lekplatsen. Under vår resa, som vi påpekade där huvudingången är och var de bussar som radas upp, och även såg andra barn från trakten på lekplatsen.

En annan fördel för oss är att vi har en vän som är lärare på Maddy nya skolan. Hon var vänlig nog att ge oss en genomgång av hur skolan fungerar. Men om du inte har en lärare i bakfickan, be en kollega förälder i närheten för hans hennes tankar. Ännu bättre, gå in på Facebook och skriv en status fråga om någon annan går i samma klass (men fråga för privata meddelanden som svar.) Du kommer att bli förvånad över vad du kan hitta när du gör din forskning.