Hvordan kan jeg Fortsette en Fast Samtale?

0
100

Jeg fikk et brev fra en lytter nylig om noe mange mennesker har problemer med. Hun ønsket å vite hvordan å holde en samtale gående.

Hei Lisa,

Jeg er basert i Melbourne, Australia, og kom over din skam høyttaler materiale om 3 måneder siden. Jeg kan ærlig si at det å sette ut i praksis det jeg har lært på podcast og smart snakke intervjuene har hatt en enorm innvirkning på mitt liv. Jeg spesielt elsker hvordan du ramme spørsmål for å få folk til å dele så åpent og med stor entusiasme, og jeg lurer på om du har noen spesielle tips om å stille spørsmål for å holde en samtale gående. Takk så mye.

Hurra, Shannon

Shannon, takk for spørsmålet ditt. Jeg tror personlig samtale er raskt blitt en tapt kunst! For mange mennesker, å starte og opprettholde en samtale er veldig ubehagelig, så det er bare å prøve å unngå dem alle sammen. Faktisk, jeg har selv hørt mange si, “jeg vil heller tekst enn å ha en samtale!” Så hva er bak den uttalelsen? Jeg tror det er fordi vi liker muligheten til å redigere våre ord, for å unngå pinlige small talk, og til å presentere vårt beste for selv. Vi liker det faktum at texting gir oss tid til å skape og forme svarene. Vi kan også rådføre seg med andre før vi svarer. Selvfølgelig, i-person samtalen ikke tillate det. I-person samtaler krever oss til å engasjere seg spontant med en annen person.

Jeg applauderer deg for hvordan du komponerer din forespørsel til meg, fordi du åpenbart forstå at en god samtale er om å stille spørsmål og dele historier. Folk vil føle deg umiddelbart komfortabel med deg, og vil åpne opp mye mer når de ser at du er virkelig interessert i dem. Men husk at spørsmålene må ikke være et avhør, og de må være riktig—på rett nivå for samtalen og for forholdet. Tenk på samtale dybde som går fra samtale om dine umiddelbare omgivelser til roller og ansvar til faglige aktiviteter til personlige aktiviteter til felles kultur, mål, verdier og følelser. Å fortsette en samtale, må du bo på samme nivå eller gå bare ett nivå dypere eller et nivå høyere.

For noen mennesker, de ønsker bestemte ord å si, så har jeg skissert et par av mine favoritt samtale continuers:

Samtale Continuers for Intervjuer

For å fortsette samtalen i et intervju, kan du spørre om ting som:

  • Hva leter du etter i en ideell kandidat?
  • Hvorfor var X passer godt for deg?
  • Hvordan fikk du til … ?
  • Hva er det beste med å jobbe på X … ?
  • Hva er den største utfordringen på din nåværende rolle … ?
  • Eller du kan bare si, “Ah, det er interessant. Fortell meg mer.”