Hur Påverkar Åldrandet Påverkar Våra Muskler?

0
124

Detta är den andra i en tredelad serie på muskel hälsa som jag har gjort i samarbete med Se. Men de åsikter som jag uttrycker i dessa artiklar är alla mina egna.

Enligt en studie i Lancet, den förväntade livslängden är verkligen ökar, människor lever längre och längre. Plus, den kommande äldre befolkningen är den snabbast växande segmentet som vår Baby Boomers ålder. Det är viktigare än någonsin att lära sig att hålla våra kroppar starka och friska med längre livslängd. Men tyvärr, muskelmassan minskar med ålder. Vi

förlorar ca 1% av vår muskelmassa varje år börjar vid ca 50 års ålder. Som ett resultat, måste vi arbeta ännu hårdare för att hålla våra muskler friska hela tiden.

I den sista artikeln i min serie om muscle hälsa, vi gick igenom de olika typer av muskler i våra kroppar och vad de gör. En snabb genomgång: skelettmuskulaturen är ansvarig för rörlighet, hållning, balans och gång – dessa är alla viktiga komponenter i vår åldrande befolkning som faller, förlust av höjd, Parkinson, kronisk smärta, tremor, och andra kroniska sjukdomar kommer alla spela. Med muskelnedbrytning, vår styrka är minskat, benstyrka vanligtvis avtar innan armen styrka. Vår uthållighet minskar våra muskler blir lättare trött. Studier har också länkat svag muskelstyrka med ökad risk för dödlighet ännu.

Men visste du att även dina organ innehåller muskelvävnad? Smidig muskel, den andra typen av muskler typ, kappor beklädnad av våra blodkärl, mage / tarm och urinvägar, och även livmodern. Slutligen, vårt hjärta, muskler, kallad hjärtmuskeln, funktioner att pumpa blodet till vår hjärna och organ.

Muskelvävnad är också ansvarig för fett, glukos, och viktigast av allt, protein metabolism. Det absorberar proteinet du äter i din kost och använder det för att bygga upp och stärka. Så om proteinintaget minskas genom din mat källor, då det börjar att bryta ner sina egna protein partiklar för att producera energi–därmed leder till minskande muskelmassa.

Som du kan se, att upprätthålla muskel hälsa är avgörande när vi blir äldre. Tyvärr, blir det en större utmaning att behålla muskel hälsa med stigande ålder. Större fysisk ansträngning och rätt kost blir viktiga. Här är några av de viktigaste sätten att åldrandet påverkar våra muskler hälsa:

Minskad fysisk aktivitet:

Minskad användning av skelettmuskulaturen kommer så småningom att krympa storleken av muskelcellerna, och om det är långvarig, det kan så småningom orsaka förlust av dessa celler helt (vi hänvisar till detta som “atrofi”).

Hormonella förändringar:

Förutom brist på användning, hormon skiftar med ålder kan också påverka våra muskler och predisponera till minskad muskelmassa.

Minskat blodflöde:

Minskat blodflöde till muskeln på grund av hjärt-kärlsjukdom utvecklas med åldern, och minskat blodflöde till vävnaden leder till muskelnedbrytning.

Fet infiltration:

Feta celler sedan infiltrera de muskler som en följd av detta minskade massa.

Denervering:

Nervändar sluta mata muskeln, vilket orsakar minskad känsla och nerv förlust som vi ålder.

Långsam Återhämtning:

Muskelmassa återhämtning efter skada eller sjukdom är långsammare med åldern. När muskler bryts ner, reparera och återhämta sig är det svårare att uppnå.

Genetik:

Genetik spelar också en roll. Titta till dina föräldrar och äldre syskon för att bättre förstå dina genetiska muskel benägenhet.

Bristfällig kost:

I de som inte konsumerar tillräckligt med protein/kaloriintaget, som vår feta celler används för energi, nästa sak att gå är faktiskt muskelvävnad. D-Vitamin har även visat sig vara avgörande för muskel hälsa med åldrande.

En väl avrundad, protein-rik kost är avgörande för underhåll av muskel hälsa. Om du kämpar för att konsumera tillräckligt med protein i din kost, på ett sätt som du kan lägga till fler är med hjälp av Garantera Hög Proteinhalt. Varje portion innehåller sexton gram protein, plus 160 kalorier.

Nu när vi vet vilken muskel är och varför det är viktigt att upprätthålla muskel hälsa, samt hur åldrandet påverkar våra muskler, håll ögonen öppna nästa gång för att ta reda på vad vi kan göra för att förbättra våra muskler hälsa.

Referenser:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3060646/

https://academic.oup.com/biomedgerontology/article/58/10/M911/534906/Review-Article-Sarcopenia-Causes-Consequences-and

https://academic.oup.com/ageing/article/39/4/412/8732/Sarcopenia-European-consensus-on-definition-and

http://ajcn.nutrition.org/content/91/4/1123S.full

https://academic.oup.com/fampra/article/29/suppl_1/i44/531163/Sarcopenia-in-the-elderly

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3988678/