Hur Gör jag för att Fortsätta en Avstannad Konversation?

0
87

Jag fick ett brev från en lyssnare nyligen om något som många människor har problem med. Hon ville veta hur man ska hålla igång en konversation.

Hej Lisa,

Jag är baserad i Melbourne, Australien och kom över din blygd högtalare material ca 3 månader sedan. Jag kan ärligt säga att omsätta i praktiken vad jag har lärt mig på din podcast och smart prata intervjuer har haft en massiv påverkan på mitt liv. Jag älskar speciellt hur du ram frågor för att få människor att dela så öppet och med entusiasm, och jag undrar om du har några speciella tips om att ställa frågor för att hålla igång en konversation. Tack så mycket.

Hurra, Shannon

Shannon, tack för din fråga. Jag tror att under-person konversation är snabbt på att bli en förlorad konst! För många människor att starta och upprätthålla en konversation är mycket obehagligt, så att de helt enkelt försöker att undvika dem alla tillsammans. I själva verket, jag har även hört många människor säga, “jag skulle hellre sms: a istället för att ha en konversation!” Så vad ligger bakom det uttalandet? Jag tror det är för att vi gillar möjligheten att redigera våra ord, för att undvika obekväma små prata, och att lägga fram våra bästa jag. Vi gillar det faktum att skicka sms ger oss tid att skapa och skulptera svar. Vi kan även samråda med andra innan vi svarar. Naturligtvis, i personliga samtal inte tillåter det. I personliga samtal kräver av oss att spontant samarbeta med en annan person.

Jag applåderar dig för hur du ramas in din förfrågan till mig eftersom du uppenbarligen förstår att ett bra samtal handlar om att ställa frågor och utbyta historier. Människor kommer att känna dig bekväm med dig och kommer att öppna upp sig mycket mer när de ser att du är verkligen intresserad av dem. Men tänk på att frågorna inte får vara ett förhör och de måste vara lämpliga—på rätt nivå för samtalet och för er relation. Tänk på djup konversation som att gå från att prata om din närmaste omgivning för att roller och ansvar till yrkesmässig verksamhet till personliga aktiviteter till delad kultur, mål, värderingar och känslor. För att fortsätta en konversation, du måste bo på samma nivå eller gå endast en djupare nivå eller en högre nivå.

För vissa människor de vill ha specifika ord att säga, så jag har beskrivit några av mina favorit konversation continuers:

Samtal Continuers för Intervjuer

För att fortsätta samtalet i en intervju, kan du fråga saker som:

  • Vad letar du efter i den ideala kandidaten?
  • Varför var X en bra passform för dig?
  • Hur kom du in i … ?
  • Vad är det bästa med att jobba på X … ?
  • Vad är den största utmaningen i din nuvarande roll … ?
  • Eller så kan du bara säga, “Ah, det är intressant. Berätta mer.”