Pengar Seder 2: Lunch

0
95

En episod var bara inte tillräckligt. Här är vi igen för ytterligare en runda av finansiella uppförande på arbetsplatsen.

Dags För Lunch

Du kommer förmodligen att kunna räkna ut vart detta är på väg. Så jag tänker inte skräda orden. Det är dags för lunch och du svälter, men du är alldeles för upptagen med att springa ut och ta lite lunch. Så, vad gör du? Du kan se om någon kan plocka upp något för dig när de är ute.

När du gör denna begäran är det viktigt att komma ihåg att de gör dig en tjänst, och du måste följa ett par enkla regler att hålla denna goda sak att gå. För det första, se till att betala för dem på framsidan och aldrig kort ändra dem. Om du är osäker på hur mycket maten får kosta, alltid överskatta. Dina medarbetare kan alltid återvända med förändring, men bör aldrig förväntas täcka underskottet. Om personen insisterar på dig att betala när de kommer tillbaka, så ska du bara oroa dig inte om det. För det andra, var inte rädd för att berätta för dem att “hålla ändra.” Efter alla, de tillbringade sin egen tid och gas pengar att tjäna dig.

Beställning

När en grupp är att beställa mat och samla pengar tillsammans, göra en ansträngning för att undvika att ena alla blåsljud om senare. “Psst, såg ni att så-och-så inte betalar tillräckligt för sin mat?” Du vill INTE bli kallad “så-och-så.” Att sätta rätt mängd pengar i potten och kom alltid ihåg att inkludera ditt andel av skatt och tips. Och om det är en pizza situation, kom ihåg alla som betalar lika pengar får samma mängd pizza som alla andra om det inte finns några kvar.