Naturkatastrof Överlevnad: Hur för att Spara dig Själv och Din Ekonomi

0
81

Orkanen Harvey orsakade skador helt utan motstycke mycket av Texas Kust och Houston-området efter flera dagar av ihållande regnet, vinden, och stormvågor. Skadorna beräknas kosta över $160 miljarder euro, mer än Orkanen Sandy och Katrina, och kommer sannolikt att ta flera år att bygga upp.

Även om du inte bor i ett typiskt orkanen väg, varje område som är utsatt för potentiella naturkatastrofer—som tornados, jordbävningar, bränder, översvämningar, och vinterns stormar—som kan förvandla ditt liv och ekonomi upp och ner. Så, det är viktigt att förbereda sig nu och vet vilka åtgärder att vidta i efterdyningarna av en katastrof.

I det här inlägget, kommer du att lära dig att vara rätt försäkrad, att få en rättvis skadereglering, gäller för federal hjälp, arbeta med entreprenörer, och undvika försäkring bedrägerier. Jag ska täcka tips för att förbereda sig för och hantera någon typ av naturkatastrof så att du är i den bästa positionen för att rädda dig själv och din ekonomi.

Fri Resurs: Laura ‘ s Rekommenderade Verktyg—använd dem för att tjäna mer, spara mer och uträtta mer med dina pengar!

Hur man Förbereder sig för en naturkatastrof

Att vara förberedd är det bästa sättet att skydda din familj, egendom och ekonomi från någon typ av nödsituation eller naturkatastrof. Medan vissa nödsituationer komma med en liten notis, som en orkan, andra kan vara helt oväntade, såsom en jordbävning eller tornado.

Under en naturkatastrof, du kan vara skild från din familj, vara borta från hemmet, eller att vara utan vatten eller el. Genom att ta ett par steg nu, du kommer inte bli påkommen helt off-guard i nödsituationer och kan hantera ditt hushåll unika situation på bästa möjliga sätt.

Oavsett vilken typ av naturkatastrof du kan möta där du bor, följ dessa 5 tips för att vara beredd och bo säkert:

1. Har ett adekvat försäkringsskydd.

Bara om varje husägare har en hemförsäkring, eftersom inteckning långivare kräver det. En grundläggande husägare politik betalar för fordringar som när en naturkatastrof såsom en eld, tornado, hagel, eller blåst, skador på din egendom. Dina ägodelar, exempelvis möbler, kläder, elektronik och smycken, är vanligen täcks upp till vissa gränser för skada eller stöld.

Det finns också en del ansvar att skydda dig om någon blir sårad när de är på din fastighet eller om du råkar skada någon var som helst i världen. Hemförsäkring också betalar extra levnadskostnader”, till exempel ett hotell och måltider om du inte kan bo i ditt hem på grund av en täckt katastrof.

Om du är hyresgäst, du behöver också en försäkring, eftersom din hyresvärd inte krävs för att täcka dig. Hyresgäster försäkring ger samma skydd som husägare: täckning för dina personliga tillhörigheter, ansvar och ytterligare kostnader för uppehälle. Men det behöver inte täcka den faktiska strukturen av din bostad, eftersom det ägs av din hyresvärd.

Problemet är att sex av tio hyresgäster inte har hyresgäster försäkring. En typisk hyresgäster politik förmodligen kostar mycket mindre än du kanske tror, bara $188 per år i genomsnitt över hela USA.

Se även: Vad Försäkringen College Barn Behöver och Tips för att Spara

Oavsett om du äger eller hyr, det är viktigt att veta att dyra objekt har vanligen täckning caps. Till exempel, du kanske bara få $2 000 för särskilda kategorier som smycken, datorer, silver, och samlarobjekt. Om du har objekt värda mer än täckningen kepsar, det kostar inte mycket att lägga till en ryttare som ökar gränser så att dina mest värdefulla ägodelar skulle kunna ersättas.

Om du har objekt värda mer än täckningen kepsar, det kostar inte mycket att lägga till en ryttare som ökar gränser så att dina mest värdefulla ägodelar skulle kunna ersättas.

Observera också att vissa typer av naturkatastrofer såsom orkaner, jordbävningar, och hagelskurar, kan komma med särskild procentuell självrisk, beroende på var du bor. Detta är ytterligare och separat självrisker från alla andra typer av fordringar, såsom brand eller stöld.

Till exempel, du kanske har en separat 3% orkanen självrisk som gäller när du har en skada från ett officiellt heter orkanen. Om ditt hem har varit försäkrad för $200,000, skulle du vara ansvarig för den första $6,000 ($200,000 x 3%) i reparationskostnader. Det är mycket dyrare än att betala en standard $500 eller $1 000 i självrisk.

I vissa stater, en orkan självrisk gäller när en Kategori 1-storm orsakar skada oavsett om det gjorde landfall eller inte. Andra stater tillåter Kategori 2 till tröskeln.

Och i andra stater, en orkan självrisk gäller från det ögonblick en orkan titta på eller varning utfärdas fram till 72 timmar efter det att den slutar, och kan endast tillämpas en gång varje orkansäsongen, från juni till November. Som ni kan se, det finns en hel del att veta om försäkringar och det finstilta kommer att variera beroende på var du bor.

Se även: En Little Kända Sätt att Få Billigare Försäkring

2. Vet att om du behöver översvämning försäkring.

En annan fråga som verkligen resor upp folk om hemförsäkring är att översvämningar inte omfattas. Tyvärr, de flesta offren för Orkanen Harvey inte har översvämning försäkring. Detta är ett stort problem eftersom ingen villaägare, hyresgäster, eller företag försäkringen omfattar alla typer av skador från mark och vatten.

Översvämningar är landets vanligaste och dyr katastrof. Översvämningar behöver inte ens vara katastrofalt att orsaka stora skador och de kan hända var som helst. Bara några inches vatten kan vara nog för att få över $10.000 av skador i genomsnitt hem.

Enligt FEMA (Federal Emergency Management Agency), mer än 20% av översvämning påståenden kommer från fastigheter utanför high-risk översvämningsområden. Och 98% av länen i USA har haft en översvämning händelse.

Översvämning försäkring är en separat policy att vem som helst kan köpa för att skydda sin egendom—om din kommun deltar i den Nationella Översvämning Försäkring Programmet. Även om översvämning försäkring backas upp av den federala regeringen, det är med hjälp av vanliga försäkringsbolag eller agenter.

Mer än 20% av översvämning påståenden kommer från fastigheter utanför high-risk översvämningsområden. Och 98% av länen i USA har haft en översvämning händelse.

Ha en konversation med ditt försäkringsbolag om vilka typer av försäkringar du behöver och gör du läxor genom att få en översvämning försäkring offert. De flesta översvämningar politik har en 30-dagars period, så du inte kan vänta tills en storm är att bära ner på dig för då är det för sent.

Observera också att du inte kan få översvämning försäkring för fordon. Om du har täckning på din bil, motorcykel eller RV, något översvämning kommer att omfattas.

Se också: 3 Fakta Om Användning Baserad bilförsäkring Som Kan Spara Pengar

Hypotekslån långivare kräver att du har översvämning försäkring om du köper en bostad i ett särskilt översvämningsområde. Det täcker dig från översvämning om inte skador som uppstår som en del av en större händelse som förklarade en katastrof av den federala regeringen.

Kom ihåg att skador på vatten från regn, starka vindar, eller ett träd som föll på ditt tak är täckta av en vanlig hem-eller hyresgäster försäkring. Men skador på ditt hem eller personliga tillhörigheter som uppstår på grund av stigande grundvatten är aldrig täckt, utom när du har översvämning försäkring.

Om du inte är täckt och ditt område kvalificerar för katastrofhjälp, den kan komma i olika former. Mest bistånd är inte en gåva, men ett lån med låg ränta från den federala regeringen som måste betalas tillbaka.

I vissa fall, FEMA erbjuder katastrof bidrag till samhällen och invånare som inte behöver återbetalas. Men, det belopp som du får kan vara obetydlig jämfört med vad det kostar att återhämta sig. Stöd uppgår alltid beror på svårighetsgraden av en katastrof och de överlevande måste.

Hjälp från FEMA inte tar plats i ett hem, hyresgäster, företag eller översvämning försäkring—inte heller är det tänkt att återställa din egendom eller ägodelar till sitt ursprungliga skick innan katastrofen. Och att kvalificera sig, kan du vara tvungen att köpa och hålla översvämning försäkring för en viss tid.

FEMA kan inte kopiera alla förmåner du får från en försäkringsgivare, men ger stöd för att hjälpa dem som är på flykt hitta en tillfällig plats att leva och komma tillbaka på fötterna. Du kan ansöka om katastrofhjälp på disasterassistance.gov. Du kan också ta kontakt med Röda Korset om du inte är försäkrad och behöver ekonomisk hjälp.

Hjälp från FEMA inte tar plats i ett hem, hyresgäster, företag eller översvämning försäkring—inte heller är det tänkt att återställa din egendom eller ägodelar till sitt ursprungliga skick innan katastrofen.

Du kan använda FEMA verktyg för att se din statens översvämning historia och jämföra mängder av översvämning försäkring utbetalningar till belopp som betalats för federal katastrofhjälp. Till exempel, från 1996 till år 2016, i Texas, i genomsnitt översvämning försäkring fordran betalningar var drygt 40 000 kr, medan gratis stöd till berättigade hushåll och individer som var oförsäkrade, var strax över $7,000 i genomsnitt.

Det är lätt att se att med översvämning försäkring erbjuder mycket mer hjälp när du behöver det. Kolla in FEMA Karta Service Center för att se om din fastighet är i en översvämning zon med hjälp av interaktiva kartor online.

Se också: 5 Sätt att Spara Pengar på hemförsäkringar