Hvordan Motion Påvirker Din Hjerne

0
47

Du har sikkert hørt folk sige noget i retning af “din hjerne er som en muskel.” Denne sammenligning er helt sikkert understøtter hjernen uddannelse industri (med det mener jeg, skole) og holder millioner af unge verden over, der sidder ved bordene, gør, matematiske problemer, og at skrive essays, og dissekering af intetanende padder – men er det sandt?

Det er interessant, hjerne-som-en-muskel sammenligning er ikke så præcise. Hvis du ønsker at opbygge din glutes, er du nødt til at bøje dine glutes, men når det kommer til din hjerne, at en mere tilfældig tilgang er mere præcise. Får travlt med at arbejde dine glutes vil også være en direkte fordel for din grå stof. Ja, du udøver din butt vil gøre dig klogere!

Motion påvirker hjernen på mange måder. Det øger pulsen, der pumper mere ilt til hjernen. It-hjælpemidler frigivelsen af hormoner, som giver en fremragende miljø for vækst af hjernens celler. Motion fremmer også hjernens plasticitet ved at stimulere væksten af nye forbindelser mellem cellerne i mange vigtige kortikale områder af hjernen. Forskning fra UCLA endda påvist, at motion øget vækst faktorer i hjernen, som gør det lettere for hjernen at vokse nye neurale forbindelser.

Fra en mere feel-good perspektiv, det samme antidepressiv-lignende effekter, der er forbundet med “runner’ s high” har været forbundet med et fald i stress-hormoner. En undersøgelse fra Stockholm, som viste, at den antidepressive effekt af løb var også forbundet med flere celle vækst i hippocampus, et område af hjernen, der er ansvarlige for indlæring og hukommelse. Undersøgelsen gik så langt som til at sige, “Således, undertrykkelse af celledelingen i hippocampus kunne udgøre en af de mekanismer, der ligger bag depression, fysisk aktivitet kan være et effektivt antidepressivt middel.”

Nogle Eksempler

Forskerne fortsætter med at vise, at alt fra “runner’ s high” til “yogi’ s ro” kan have dybtgående virkninger på din hjerne. Her er blot et par eksempler.

1. Motion Øger Hukommelse

Den del af hjernen, der reagerer kraftigt til aerob øvelse er kaldet hippocampus. Da hippocampus er kernen i hjernens læring og hukommelse systemer, dette forklarer til dels hukommelse-styrke virkninger af forbedret kondition.

2. Motion Øger Koncentrationen

Motion kan faktisk hjælpe dig med at fokusere og ophold på opgave længere. I en undersøgelse i Holland, de afbrudt foredrag med 20 minutters aerobic-stil træning, og fandt, at det forbedrede koncentrationsevne hos de studerende. Så en stor randomiseret kontrolleret forsøg i USA, så på virkningerne af den daglige sport klasser, der strakte sig hele skoleåret. De studerende fik montør, men også de blev bedre til multitasking, og ignorere distraktioner, og behandling af kompleks information.

3. Motion Forbedrer Mental Sundhed

Vi har alle hørt om (eller har oplevet) runner ‘ s high – at følelsen af lykke og klarhed, der ofte følger træne – ja, det er ægte. Det er endda blevet observeret i mus og beviser peger på en behagelig og smertestillende fyring af endocannabinoid systemet (også kendt som psykoaktive receptor for cannabis).

Videnskab er også i stigende grad opbakning yogi ‘ s påstand om “relaxation response”. En 2010 undersøgelse med titlen Stress reduktion korrelerer med strukturelle ændringer i amygdala sætte deltagerne gennem otte uger med daglig yoga og meditation praksis. Undersøgelsen konkluderede “… deltagerne rapporterede signifikant reduceret oplevet stress. Reduktioner i oplevet stress positivt korreleret med fald i højre basolaterale amygdala grå stof tæthed”.

Forskerne erklærede, at motion syntes så effektiv som antidepressiv medicin og psykologisk behandling.

En anden undersøgelse, der viser, motion som en måde at overvinde en depression er 2013 meta-analyse, som rapporterede, at motion (aerobic og tunge løft) var “moderat effektiv i behandling af depressive symptomer. Af særlig note er, at forskerne, at motion syntes så effektiv som antidepressiv medicin og psykologisk behandling.