2 Måter å Hacke Ditt Blod Sukker

0
71

Det er helt normalt at blodsukkeret stiger etter et måltid, som kroppen omdanner mat du spiser til energi. Dette er kjent som en post-prandial glukose respons. Men du vil ikke blodsukkeret til å stige for høyt, eller tar for lang tid å komme ned igjen.

Dette er spesielt viktig hvis du er diabetiker. Men alle av oss kan ha nytte av å unngå overdrevent høyt blod sukker nivåer etter å ha spist. Denne uken, jeg har en fikk en enkel hack som kan hjelpe deg med å redusere post-prandial glukose nivåer.

Hva Skjer Når Du Spiser

Din blod glukose (eller sukker) nivåer begynner å stige i ca ti minutter i begynnelsen av et måltid, når en topp etter 1 til 2 timer, og skal gå tilbake til baseline innen 2 til 3 timer. Hvor høyt at toppen er og hvor lang tid det tar for ditt blod sukker for å gå tilbake til normal avhenger av mange faktorer, blant annet hva og hvor mye du spiser, om du har utøvet nylig, og hvor godt kroppen din reagerer på insulin som produseres av bukspyttkjertelen.

Se også: Hva er Høy Glukose?

Høye post-prandial glukose nivåer kan være et tegn på at kroppen din er i ferd med å bli mindre mottakelig for insulin, noe som betyr at du kan være på vei mot full-blåst Type 2 diabetes. Hvis du allerede har blitt diagnostisert med Type 2 diabetes, tyder det på at din diabetes ikke blir godt forvaltet.

Kan du reversere diabetes med kosthold?

Hvis du bruker en blod-sukker-skjermen, kan du teste ditt blod sukker 2 timer etter å ha spist, for å se hvordan du gjør. The American Diabetes Association anbefaler at post-prandial glukose bør være 180 eller lavere hvis du har diabetes og 140 eller lavere hvis du ikke gjør det.

Hvordan til lavere post-prandial glukose

Hvis post-prandial glukose er høy, vanlig råd er å kutte ned på din del størrelser–spesielt av noe brød, korn, poteter, frukt, bakevarer, søtet drikke og andre matvarer som er rike på karbohydrater.

Absolutt, spise disse matvarene i store mengder ikke er en god ernæring resept for noen. Men under den forutsetning at delene er rimelig, kan det være en måte å holde de post-måltid blod sukker nivåer under kontroll uten å måtte redusere eller eliminere karbohydrat-rik mat.

Hack #1 Spise karbohydrater siste

Forskere fra Weill Cornell Medical College fant at i hvilken rekkefølge vi spiser matvarer kan ha en betydelig innvirkning på våre blod sukker svar til hele måltidet.

I studien, fag ble gitt samme måltid bestående av kylling, grønnsaker, salat, brød og appelsinjuice–på to forskjellige anledninger. Første gang de spiste høyt karbohydrat matvarer (brød og appelsinjuice) først, etterfulgt av kylling og grønnsaker. Det er andre gang de reversert rekkefølge og spiste kylling og grønnsaker først, etterfulgt av brød og appelsinjuice.

I den vanlige ernæringsmessige analyse, disse to måltider ville bli betraktet som identiske. Men det ser ut til at selv små forskjeller i timing gjøre en stor forskjell.