Bør Du Ta på Dårlige Foreldre i Offentligheten?

0
96

Sist søndag var jeg på mitt lokale apotek ser på birthday kort for min far og svigerinne. Begge guttene mine var med meg—min 2-åring i en bærer på ryggen min og min 5 år gamle systematisk arbeide sin vei gjennom alle kortene som spiller tinny elektronisk musikk når det åpnes.;

Ca 10 meter fra oss var en annen mor-sønn-par. Sønnen var høy, men tydelig unge, kanskje 13, sannsynligvis bare kommer av en tidlig ungdoms vekstspurten. Dette er hva jeg har hørt:

  • Sønn: jeg fant en hun kanskje liker.
  • Far: [visne sarkasme, ikke ser på sønnen] Gratulerer.
  • Sønn: tror du hun ønsker det?
  • Far: [sint, nesten spytter], Kan du ikke finne det ut? Ikke spør meg dumme spørsmål.
  • Sønn: Hva om dette?
  • Far: [Ripping det fra sønns hånd] For hvem? Hvis du vil fokusere på, som du ikke har gjort ennå i dag, ville vi ha blitt ferdig med dette en gang for lenge siden. [Noe om måten han understreket “hvem” fikk meg til å tenke at de nettopp hadde hatt en hva-er-du-dum samtale om grammatikk].
  • Sønn: For Tina. Hun vil være syv.
  • Far: Vel, whoop-de-do.
  • Sønn: du har ikke sett den tilbake! Vær så snill, ikke legg det tilbake!
  • Far: [å Sette det tilbake.] Jeg kan ikke tro deg. Slutte å plage meg. [Trekker ut telefonen og stilker av].

I løpet av exchange, jeg var vendt mot bursdag kort, men jeg absolutt ikke kunne se dem. Jeg kunne kjenne meg selv å bli varm og svett, og mitt hjerte banket. Det var noe om kvar av sin exchange-som gjorde det klart at dette ikke var en en-gang-argumentet.

Nå, vi har alle sett hveste, oppvarmet utvekslinger på offentlige steder. Folk blir sint; folk krangle. Men, de fleste mennesker prøver ikke å lage en scene. De gjør et forsøk på å kvele sine baser atferd. Men med dette far, det syntes å være normal, så mye at han glemte at det ikke var normalt for andre.

For meg, dette var annerledes enn lurer på om eller ikke for å gi råd under en pjokk meltdown. Utviklingshemmede, det er helt normalt for småbarn å smelte ned. Men det er ikke normalt for en forelder å verbalt ydmyke et helt sindig teen.

For å være sikker, pappa var ikke å treffe eller forbanne sin sønn. Han var ikke engang roping. Hans opptreden var ikke ulovlig, men det er sikkert ikke var Greit. Pluss, hvis han gjør dette til sin sønn i kort midtgangen, jeg grøsser for å tenke på hva han kunne gjøre hjemme.

Forståelig nok, det er virkelig vanskelig å få nøyaktige tall på barnemishandling og omsorgssvikt, men en 2013 nasjonale epidemiologiske studier i JAMA Pediatrics rapportert at nesten 14% av barna som har opplevd mishandling av en omsorgsperson i det siste året, og 25% av barna som hadde opplevd mishandling av en omsorgsperson minst én gang i livet. Mishandling, selvfølgelig, er ikke like streng disiplin og for å komme jordet—det betyr fysisk, seksuell eller følelsesmessig mishandling eller omsorgssvikt.

Se også: Snakker Opp Mot Misbruk

 

Barnemishandling og omsorgssvikt krysser alle linjer: penger, rase, eller nabolaget spiller ingen rolle. Likeledes, mens misbruk av fremmede skjer, de fleste misbrukere, dessverre, er familiemedlemmer eller nære venner.

Vanligvis, de snakker ikke starte før etter at en baby som er igjen i en bil, et barn som er oppdaget i en meth lab, eller en tenåring som går på en shooting spree. Etterpåklokskap er 20/20 og vi spør, “Hvorfor fikk ikke noen si noe?”

Så, hva gjør du hvis du står overfor denne typen situasjoner hvor du er bare et vitne – hva ville du gjøre? Hva bør vi gjøre? Her er hva jeg gjorde, for bedre eller verre:

Etter at pappa forfulgt unna med telefonen hans, jeg skattepliktig opp til gutten og tok armen hans, som han viker unna fra [mitt hjerte brøt litt på dette]. Jeg sa: “Du er ikke gjør noe galt.” Han møtte blikket, nikket veldig raskt, og så gikk unna.

Da kom pappa tilbake. En lignende samtale spilt ut igjen mellom to av dem, men jeg var for opprørt til å registrere nøyaktig hva som ble sagt. Jeg fylte hele kroppen min til å møte pappa, som var om lag 6 meter, men jeg sa ikke noe. Jeg så på ham for ca 3-4 sekunder. Ikke et skittent utseende, men en titt i “jeg ser deg. Jeg ser hva du gjør.”

Noen mennesker vil hevde dette var ingen av virksomheten min, som jeg overstepped, som jeg dumt truede meg selv eller mitt barn ved å delta, eller kanskje til og med truet gutten, som nå må bære hovedbyrden av sin far ‘ s irritasjonsmoment på meg. Andre vil hevde at jeg burde ha gjort mer.

Pappa ser ikke på meg, men krysset armene og sa til luft, “Oh, det er selvfølgelig min feil. Det er min feil.” Så trakk han frem sin telefonen igjen, og gikk bort. Jeg snudde meg til gutt og spurte, “Er han alltid sånn?” Men han var ute på sin egen telefon og fikk ikke svar. Jeg kunne ikke si om han ville ikke høre på meg eller ikke ønsker å snakke med meg. Jeg gjetter det siste.

Mindre enn et minutt senere, kom Pappa tilbake, og de både venstre. Det tok meg ca 10 minutter før jeg kunne konsentrere seg nok til å lese noen av kortene min 5 år gamle lagt i mine hender.

En dag senere, jeg fortsetter å slite med dette. Noen mennesker vil hevde dette var ingen av virksomheten min, som jeg overstepped, som jeg dumt truede meg selv eller mitt barn ved å delta, eller kanskje til og med truet gutten, som nå må bære hovedbyrden av sin far ‘ s irritasjonsmoment på meg. Andre vil hevde at jeg burde ha gjort mer. Forhåpentligvis, noen vil være enig i at rasjonelle voksne, vi skal stå opp for barna å bli mobbet av sine egne foreldre.

Hvis jeg hører om misbruk av barn innenfor de fire veggene på kontoret mitt, som en mental helse profesjonell, jeg er lovlig mandat til å ringe Child Protective Services eller politiet.

For å rapportere, “rimelig mistanke” er alt jeg trenger, og mandat journalister som meg er immune mot juridiske konsekvenser—som å bli saksøkt—hvis vi er heldige nok til å være feil. Men hvis jeg ikke rapporten, får jeg bot, gå i fengsel, eller begge deler. Når jeg er på jobb, reglene er klare.

Men når jeg—eller du—er på apotek, det blir grumsete……