Sandheden Bag Filippinerne’ Sag på det sydkinesiske Hav

0
46

DigitalGlobe/ScapeWare3d via Getty Images

BEIJING-På juli 12, Ad Hoc sydkinesiske Hav voldgiftsret, nedsat af Haag-baseret Permanente voldgiftsret, som ensidigt indledt af Filippinerne, forventes at meddele sin beslutning. Den Kinesiske regering har endnu en gang udtryk for sin faste position af ikke-anerkendelse og ikke-accept af en beslutning truffet af retten, understreger, at “Ad Hoc Domstol har ingen kompetence overhovedet, over denne sag, og andre relaterede spørgsmål, og derfor bør det ikke gå videre med voldgift, og heller ikke træffe nogen afgørelse herom”.

USA, Japan og nogle Vestlige lande har været trommespil op støj på voldgift, mens de vender det blinde øje til det faktum, at Filippinerne’ præsentation og set-up af voldgiftsretten overtræder internationale normer for lov og regler. Desuden, den ensidige indledningen af voldgift ved Filippinerne er modstridende til sin aftale med Kina om at bilægge deres suverænitet tvister gennem bilaterale forhandlinger.

Så hvorfor gør de det? Det er tydeligvis rettet mod framing Kina som en nation, der “ikke overholder international lov”. Det er godt at vide, at et stigende antal nationer verden over, såvel som internationale juridiske eksperter har udtalt sig til støtte for Kinas position.

Internationale juridiske eksperter har udtalt sig til støtte for Kinas position.

Hvad vi er vidne til, er i virkeligheden en kamp for at beskytte de internationale standarder for lov og regel-baserede world order.

Selvfølgelig, som en gammel Kinesisk ordsprog siger, at “Dårlige ting kan vendes til god ting”. Så længe vi tager en principiel holdning om de spørgsmål, der er involveret, og fortælle den virkelige historie i god tro og med klarhed, sandheden bag “slør” strik med Filippinerne med opbakning fra USA vil fremstå tydeligt for alle at se.

De internationale standarder for lov og regler fastsat i FN ‘ s Charter klart foreskriver, at enhver tvist om suverænitet skal afgøres ved disputants gennem konsultation og forhandling baseret på international ret og praksis, samtidig med respekt for historiske fakta.

Med hensyn til fn ‘ s havretskonvention, kompetence, artikel 298 siger, at det internationale samfund har ikke brug under det obligatoriske procedurer, som af bosættelser, til at afgøre tvister om maritim grænsedragning, territorial suverænitet, historiske rettigheder, militære konfrontationer, osv. Derfor, de forenede nationers havretskonvention, undertegnet er berettiget til at udstede skrevet ansvarsfraskrivelser ikke accepterer obligatorisk voldgifter på sådanne spørgsmål. Eventuelle tvister, således udelukket, kan ikke blive præsenteret for voldgift og ingen voldgiftsret, der har jurisdiktion over sådanne tvister.

Hvad mere er, Kinas påstand om behandling af Nansha Øer eller Øhav som en helhed er også ignoreret af Filippinerne, og Voldgiftsretten.

Øerne er farvet af besat land: Kina, Filippinerne, Malaysia, Vietnam eller Taiwan. Linjer og i samme farver viser den grad af territoriale krav.


NASA-billede som viser Spratly-Øerne og deres besætter nationer.(NASA)

Kina, i overensstemmelse med fn ‘ s havretskonvention, og gennem den rette procedure, har foretaget en sådan fraskrivelse af udstødelse i 2006. Som en Ad Hoc voldgiftsret vil omfatte spørgsmål relateret til suverænitet, historiske rettigheder og ejerskab, Kina, bør automatisk være fritaget for sin jurisdiktion. Uanset hvad beslutningen er, at der er intet overhovedet i UNCLOS, der tvinger Kina til at acceptere det.

Hvad Filippinerne har at skubbe voldgift i Haag er i modstrid med grundlæggende principper i international ret i almindelighed og UNCLOS i særdeleshed. Filippinerne lader ikke til at have kendskab til international lov, da fn ‘ s havretskonvention, gør det krystalklart, at sagen på det sydkinesiske Hav, holder ikke vand. Hvad Filippinerne har at narre verden ved at pakke voldgift med skjulte links til suverænitet og territoriale afgrænsning, mens der på overfladen viste det sig at være inden for rammerne af de forenede nationers havretskonvention.

Under værgemål af Amerikanske og Britiske advokater, Filippinerne har forsøgt at omgå territoriale suverænitet spørgsmål, som fn ‘s havretskonvention, har ingen kompetence ved at præsentere 15 kræsen spørgsmål om voldgift, som hvad der er de naturlige karakteristika af øer og rev i Kina i det sydkinesiske Hav, og om Kina’ s byggeri på disse øer og rev, er i strid miljøbeskyttelse regler i henhold til de forenede nationers havretskonvention. Desuden bedt retten om at tage stilling til, om Kinas suverænitet krav baseret på “ni-dot-line” er gyldige.

UNCLOS det hedder, at for så vidt som øer og rev, er de tidligere nyde 12 sømil territoriale farvande, 200 sømil fra de eksklusive økonomiske zone (EMZ) og kontinentalsoklen rettigheder, mens sidstnævnte har kun 12 sømil af territoriale farvande. For lavvande højder, de ikke har nogen maritime rettigheder. Det er tydeligt ud fra disse definitioner på, hvordan man definerer de naturlige karakteristika af en ø, et koralrev eller noget andet, vil uden tvivl medføre, maritime suveræne rettigheder og afgrænsning over, som voldgiftsretten har kompetence.

UNCLOS følger det princip i international lov “land kommandoer havet”

Med andre ord, UNCLOS følger det princip i international lov “land kommandoer havet” i den forstand, at den maritime rettigheder kommer fra kysten eller kystnære nationers suverænitet over landet. Derfor, det “sætter vognen foran hesten” til at omgå suverænitet af øer og rev, og gå direkte til at tale om søfarendes ret og afgrænsning som EMZ eller kontinentalsoklen af disse øer og rev, som foreslået af Filippinerne. Det gør ikke nogen betydning i folkeretten.

Fra et historisk perspektiv, det sydkinesiske Hav er den største jord støder op til havet i det vestlige Stillehav med et samlet areal på 3,5 millioner kvadratkilometer. Siden oldtiden, har Kina været udøvelse af suverænitet over 4 store øgrupper i det sydkinesiske Hav, nemlig Xisha, Nansha, Zhongsha og Dongsha.

Den Nansha Øhav blev fundet, og dermed navngivet af Kina den tidligste. Det er også Kina, som har udøvet på et kontinuerligt grundlag over det sydfynske øhav. Suveræniteten over øgruppen har aldrig været anfægtet i historien indtil for ganske nylig. Mange kort og leksika produceret af andre nationer uden undtagelse markere denne øgruppe som en del af Kina. Det er derfor uomtvisteligt, at Kina har historiske rettigheder over 4 øgrupper, og ingen lande, herunder USA, har nogensinde anfægtet Kinas krav indtil nu.

Det er derfor uomtvisteligt, at Kina har historiske rettigheder over 4 øgrupper, og ingen lande, herunder USA, har nogensinde anfægtet Kinas krav indtil nu.

Besættelsen af nogle af øerne fandt sted primært i 1970’erne og 1980’erne som et resultat af opdagelsen af store forekomster af olie og naturgas. Det er selvfølgelig også relateret til passage af de forenede nationers havretskonvention, fordi 200 sømil fra EMZ er en skabelse af de forenede nationers havretskonvention.

Hertil kommer, at Filippinerne er blevet opmuntret af den geopolitiske skel mellem Kina og USA, da sidstnævnte har åbent skubbet “genskabe balancen i Asien-Pacific” ved at opgive sin neutrale holdning til det sydkinesiske Hav og i stigende grad læner sig mod Kina, når sådanne suveræne tvister, der kommer i forgrunden. Den geopoliticalization af det sydkinesiske Hav, som USA er blevet yderligere kompliceret af den sikkerhedsmæssige situation i regionen og placeret flere forhindringer i den fredelige bilæggelse af sådanne tvister. Som krævet af mange lande, og at USA bør genoverveje sin bevæger sig i regionen.

Den nye formand for Filippinerne har gjort bemærkninger om eventuel genoptagelse af dialogen og forhandlingerne om Nansha Øer tvister mellem Filippinerne og Kina. Der er absolut velkommen, og hvis det gennemføres, vil rette op på det forkerte kursus, valgt af den tidligere administration af Filippinerne, og hjælpe med at mindske spændingerne i regionen.

Også på WorldPost:

U.S. Navy Skib, der er Grundstødt I Filippinerne

U.S. Navy Skib, der er Grundstødt I Filippinerne

1

af

9

I dette billede taget lørdag, Jan. 19, 2013 og udgivet af de Væbnede Styrker på Filippinerne Vestlige Kommando (WESCOM), mandag, Jan 21, 2013, USS Guardian ligger i en anden position efter at være blevet ramt af enorme bølger efter grundstødning torsdag ud Tubbataha Revet, en World Heritage Site i Sulu Havet, 640 km (400 km) sydvest for Manila, Filippinerne. (AP Photo/Væbnede Styrker på Filippinerne Vestlige Kommando)

AP