Afstemningen Rights Act på 51

0
18

I dag markerer den 51-årsdagen for den “Blodige søndag” marts i Selma, Alabama, som førte til passage af Afstemningen Rights Act måneder senere, og i sidste ende befriet stemme for millioner af vælgere af farve.

New Jersey har en unik rolle i denne historie, som Atlantic City serveres som stedet for 1964 Demokratiske Nationale Konvent, hvor Fannie Lou Hamer leveret berømt hendes kraftfulde tale til støtte for Sort stemmeret på vegne af Mississippi-Frihed Demokratiske Parti.

Men mere end 50 år senere, på trods af løftet om øget politisk deltagelse af folk i farver er skabt af Afstemningen Rights Act, som to gange har ført til valget af en Sort præsident, sit fulde potentiale ikke er blevet realiseret ved en af de sidste, der er udelukket dele af vores samfund: Amerikanerne med straffedomme.

Sort registrering af vælgere i Selma i 1965 blev gjort stort set umuligt af Alabama ‘ s utrættelige forsøg på at blokere den sorte stemme, som omfattede krav sorte mennesker til at fortolke hele dele af Alabama Forfatning, en umulig bedrift for selv de mest lærde. Ved en lejlighed, selv en sort mand, der havde tjent en Ph. D. var i stand til at passere Alabama ‘ s “læse” – testen.

På den Blodige søndag, John Lewis og Pastor Hos Williams førte næsten 600 mænd, kvinder og børn i en fredelig march på tværs af Edmund Pettus-Broen fra Selma til Montgomery for at dramatisere til nationen deres ønske, som sorte mennesker til at deltage i den politiske proces.

Da de krydsede den højeste del af broen, demonstranter blev voldsomt angrebet af Alabama state troopers, der latterliggjort, tåre-gasset, slået, spyttet på, pisket og trampet dem med deres heste. I den sidste ende, Lewis ‘ kraniet var brækket af en state trooper er nightstick, og næsten 20 andre forsvarsløse demonstranter var indlagt.

En direkte reaktion på den Blodige søndag, Præsident Lyndon B. Johnson fem måneder senere blev underskrevet af Afstemningen Rights Act fra 1965 til lov. Anses af mange for at være den største sejr for den borgerlige rettigheder bevægelser, Afstemningen Rights Act fjernet barrierer, såsom læsefærdigheder, skatter og “bedstefar” – klausul, der i lang tid havde holdt sorte mennesker fra at stemme.

I dag, mere end 6 millioner Amerikanere, herunder to millioner Sorte mennesker, der er låst ude af den politiske proces af statslige love at diskvalificere personer med strafferetlige domme fra at stemme.

Her i New Jersey, næsten 150.000 mennesker har mistet deres stemmeret, efter en straffedom. Og selv om Sorte mennesker udgør kun 14 procent af New Jersey ‘ s samlede befolkning, de repræsenterer, er utroligt, at mere end halvdelen af dem (omkring 70.000), der har mistet deres stemmeret, som et resultat af en straffedom.

Historiske optegnelser viser, at for at forhindre frigivne Sorte mennesker fra at stemme efter borgerkrigen, mange statslige lovgivere i Nord og Syd, der er skræddersyet deres forbryder fratagelse love til at kræve tabet af stemmerettigheder kun for de lovovertrædelser, der er begået for det meste af Sorte mennesker.

For eksempel, 1890 Mississippi forfatningskonvent, der kræves fratagelse af stemmeret for sådanne forbrydelser som tyveri, indbrud og modtage penge under falske forudsætninger, men ikke for tyveri eller mord. Disse bevidst diskriminerende love, som blev styret af den overbevisning, at Sorte mennesker er involveret i kriminalitet, var mere tilbøjelige til at begå lyssky handlinger end de mere robuste forbrydelser begået af hvide. Gennem den indviklede “argumentation” af denne bestemmelse, ville være uden for at stjæle en kylling, men ikke for at dræbe kylling ejer.

Mange andre stater fra New York til Alabama, har også bevidst og effektivt udnyttet forbryder fratagelse love til at forhindre, at Sorte mennesker og andre vælgere i farve fra at stemme.

I New Jersey, den lov, der udelukker mennesker fra at stemme, når de er i fængsel, på prøveløsladelse og om prøveløsladelse. Valgret for mennesker med straffedomme, der var i første omgang begrænset i 1844, da New Jersey vedtaget en ny forfatning, samme år, at det, for første gang udtrykkeligt begrænset stemmeret til hvide mænd over tyve.

Som tænkt, moderne forbryder fratagelse love uforholdsmæssigt svække de stemmeberettigede styrken af fællesskaber af farve. New Jersey ‘ s forbryder fratagelse lov er mest ødelæggende i disse fællesskaber, som er uforholdsmæssigt hårdt ramt af mange socioøkonomiske dårligdomme, herunder koncentreret fattigdom og ulige adgang til uddannelse af høj kvalitet, bolig og sundhed.

Yderligere fratagelse af mennesker af farve resultaterne i vid udstrækning fra den uforholdsmæssige håndhævelse af narkotikalovgivningen i Sorte og Latino samfund, som er vokset eksponentielt i antallet af personer i den farve udsat for forbryder fratagelse af stemmeret. Og for at føje spot til skade, men de kan ikke stemme, folk med straffedomme tælles af den AMERIKANSKE Folketælling, som beboerne af de ofte landbosamfund, hvor fængsler er opstaldet med henblik på tegning lovgivningsmæssige distrikter, snarere end som borgere af ofte bysamfund, hvorfra de rent faktisk kommer og vil vende tilbage.

Som et resultat, New Jersey beboere i disse samfund har endnu mindre mulighed for at påvirke en positiv forandring gennem den politiske proces.

Desuden, disse love kan også modvirke berettiget og fremtidige vælgere fra at udøve den lærte adfærd, der stemmer. I så fald er disse love, skaber en kultur præget af politisk deltagelse, der udhuler borgernes engagement og marginaliserer de stemmer og stemmer på eu-medlemmer, der fortsat er engageret, men der er berøvet af den kollektive effekt af de stemmer, der afgives af umyndiggjort slægtninge og naboer.

Selvom det er almindeligt i Usa, forbryder fratagelse vedtægter er ikke en nødvendig del af vores deltagelsesdemokrati. Ja, Maine, Vermont, og de fleste vestlige demokratier har ingen sådanne vedtægter og tillade, at alle mennesker med felony overbevisninger – herunder dem, der er både fængslet og tidligere fængslet – for at stemme. Nogle stater genoprette stemmeret til tidligere fængslet personer, når de har afsonet hele deres fængselsstraf. Men alt for mange tidligere indsatte personer er ikke informeret om, at deres rettigheder er blevet restaureret, og selvom den teknisk set er fri til at stemme, forbliver voteless.

De fleste desværre, New Jersey lov fratager mange mennesker med domfældelser af retten til at stemme selv som undersøgelser, der overbevisende viser, at afstemningen er en vigtig reintegration værktøj, der er med til at lette re-entry i samfundet og reducere tilbagefald.

Desværre, 51 år, efter at 600 mennesker, der satte deres liv på den Blodige søndag for at udvide demokratiet for mennesker af farve, og med 2016 Præsidentvalget nærmer sig hastigt, for mange vælgere af farve her i New Jersey, snarere end oplever øget politisk deltagelse, er ved at miste deres stemmeret dagligt.

Det er tid til at slette forbryder fratagelse love fra New Jersey ‘ s bøger. Integritet og legitimitet af vores demokrati, og opfyldelsen af det løfte af Afstemningen Rights Act og de menneskelige ofre, der førte til dets passage, afhænger af det.