Verhoog je IQ

0
26

Het onderwerp van vandaag is briljant.

Lionel schrijft:

Denk je dat het mogelijk is om werkelijk briljant in het echt een gevorderde leeftijd(21)?

Ouch! Lionel! Dat doet pijn. Twenty one is echt een gevorderde leeftijd? Zullen We niet eens na te denken over wat dat met mij maakt. Methuselah voor de geest komt. Ik hou je vraag, omdat briljante mensen beter maken van het diner een gesprek, en we moeten meer van dat.

Maar waarom wil je het briljant? Veel briljante mensen brengen hun leven en voelt zich afgesneden van iedereen om hen heen die zijn niet zo briljant. En de glans is niet een pad naar rijkdom; in mijn ervaring, ze zijn slechts losjes verbonden (of helemaal niet), tenzij uw schittering in financiën.

Laten we aannemen dat u wilt om briljant te zijn, zodat we kunnen samen eten op mijn boek tour in 2009. Bizar, ik heb een podcast-lengte antwoord op uw vraag. Ja, ik geloof dat het mogelijk is om slimmer op gevorderde leeftijd. Laten we eens bespreken.

Omdat je wilt om meer briljante, laten we beginnen met je hersenen.

Sommige Smarts zijn Hardwired

Als je jong bent, je brein groeit nieuwe cellen en vormen gajillions van verbindingen. Twee keer, terwijl je opgroeit–eenmaal als je een jong kind en opnieuw rond de leeftijd van 16–de cellen en verbindingen dat u niet te veel sterven af. Dus tegen de tijd dat je op een echt gevorderde leeftijd, het is waar, je hersenen bepaalde dingen hardwired in. Deze worden je krachten die zijn leven lang en zijn dus eenvoudig voor u dat u het niet kan geloven dat andere mensen denken niet op deze manier. Het boek “Nu, Ontdek Je Sterke punten” van Marcus Buckingham vertelt over deze bedrade sterke punten en kunt u een online assessment om het vinden van de jouwe. Als je nieuwsgierig bent, de mijne zijn strategisch denken, een futurist, realiseren, in relatie tot anderen, en het nemen van verantwoordelijkheid.

Uw bedrade sterke punten zijn, hardwired, dus heb je een voordeel in die gebieden over mensen die hebben niet van die sterke punten natuurlijk. Een manier om briljant is om te weten wat uw sterke punten, ze te integreren in je leven, en de ontwikkeling daarvan in de tijd zo ga je niet alleen goed in hen te fenomenaal-uitzonderlijke-wereld-klasse.

Ik geloof dat sommige vormen van genie waarschijnlijk hardwired. Ik heb geen bewijs, behalve mijn eigen ervaring, maar het lijkt mij, dat werkelijk briljante muziek/wiskundige-denken/computer-wetenschapper denken mogelijk dient te worden bevestigd. Je kan het leren, maar het is echt geweldig lijkt om geboren te worden met de bekwaamheid. Maar er is nog steeds hoop voor de rest van ons.

Twintig jaar geleden (in de prehistorie), dachten wetenschappers hardwiring was het einde van het verhaal. Je hersenen vormen en het is allemaal bergafwaarts vanaf daar. U en ik kunnen er niet aan denken dat zo slecht is, maar luister naar de interviews met de politieke commentatoren of filmsterren, en plots besef je zelfs roem en fortuin wellicht niet voldoende compensatie voor opgesloten in die hersenen.

Verbindingen Zijn Waar Het Op!

Maar het blijkt dat er hoop is, zelfs voor Bill O ‘ Reilly! Terwijl je hersenen structuur is vastgesteld in de door uw echt geavanceerde geleden, je hersenen te breken en vormen verbindingen voor de rest van je leven. Zelfs als je zo oud als Methusalach. Hoe meer verbindingen, hoe meer je het samenbrengen van informatie op nieuwe manieren. Zult u zich meer creatieve en intelligente als niet briljant.

Voordat u verbinding kunt maken met spullen in je hersenen, je moet iets hebben wat er in de eerste plaats. Als u tegen uw hoofd en u hoort een echo, dat is geen goed teken. Voor velen van ons, onze nummer een les van school is dat als de school gedaan is, we willen nooit om iets te leren weer. Weerstaan! Blijven leren. Doen wat ik doe: elk jaar kiest een project leren en het leren van een nieuwe vaardigheid. Of neem een klasse of leren op uw eigen of met vrienden.

Mix it up elk jaar zo leer je visuele vaardigheden, fysieke vaardigheden en auditieve vaardigheden. Misschien zelfs vaardigheden rond smaak en geur. Mijn learning projecten zijn opgenomen het tekenen van eenvoudige cartoons, swing dansen en lindy hop, comedy improvisatie, hypnose, yoga, zingen, spreken duits en wiskundig modelleren van dynamische systemen met ingebouwde feedback-lussen. Ik heb overwogen koken, maar dan mensen zouden verwachten dat ik om dingen te potlucks. En dat kunnen we niet hebben, kunnen we?