Hvordan til at Beskæftige sig med Sarkastiske Mennesker

0
26

Sarkasme er som jazz—kender du det når du hører det. Det skyldes, at sarkasme er primært formidlet af tonen i stemmen, som bruges til at betyde det modsatte af den bogstavelige ord. Kan du fortælle ved en persons tone, som “Nå, det er præcis, hvad jeg har brug for lige nu,” betyder, at det er præcis, hvad der ikke er nødvendigt.

Sarkasme kan være brugt til at komplimentere: “Du hovedfag i anvendt matematik? Slacker.” Eller være selvudleverende: “Hvad taler du om? Min ’99 Geo Prizm får alle de damer.” Eller endda til kanal Beyonce: “jeg vågnede op som denne.”

Mere ofte, men, sarkasme er brugt til at vise irritation, eller bare at være almindelig gammel betyde.

Men for alle de sociale kaos, som de forårsager, sarkastisk mennesker rent faktisk at ansætte nogle temmelig avancerede sociale kognition. Nu, dette betyder ikke, sarkastisk mennesker er klogere, på trods af hvad nogle Internet artikler vil måske dig til at tro. Det betyder blot, at evnen til at bruge og forstå sarkasme kræver en færdighed, der kaldes Teorien om Sindet, som er evnen til at registrere mentale tilstande hos andre, herunder ægte følelser, tanker og intentioner.

Så selv om, hvad der er sagt, er det modsatte af, hvad der menes, sarkastisk enkelte har til hensigt lytteren til at opdage den sande betydning. Hvis du ikke fange det betyder, at du ikke kan reagere hensigtsmæssigt. Som et resultat, der med underskud i Teori om Sindet, som personer med skizofreni, Alzheimers, eller autisme, har svært ved at forstå eller bruge sarkasme.

Hvorfor sarkasme kræver højere for social kognition? Simpelthen sætte, er det fordi den tone og indhold går imod hinanden. En oprigtig kommentar i en positiv tone—”Der er så original!”—eller en kritisk kommentar i en negativ tone—”Det er så kliché”—er kongruente. En sarkastisk kommentar, men er ofte et positivt budskab med en negativ tone, der er mere kompliceret for hjernen at bearbejde.

Hvorfor Skal Folk Bruge Sarkasme?

Fundamentalt, sarkasme er et dække. Det bruges til at dække vrede, misundelse, eller utilstrækkelighed, der, uden at den anti-sugarcoating af sarkasme, føles alt for ligefremme.

Men det viser sig at dække op til stærke følelser med sarkasme kan være nyttige. En 2011 undersøgelse i Journal of Applied Psychology opfordrede deltagerne til at lytte til en af de tre versioner af en kunde klager over, at hans mobiltelefon selskab om problemer med modtagelse og kundeservice. De tre budskaber er lige i indhold og længde, men den præsentation, der enten blev vred (“Du foretage leverancer kun mellem klokken 9 og 12 pm! Dette er en skandale!”), sarkastisk (Du foretager leverancer kun mellem klokken 9 og 12 pm! Godt, der er bare perfekt til det arbejdende folk”) eller neutral (“Du foretage leverancer kun mellem klokken 9 og 12 pm. Jeg er på arbejde i løbet af disse timer.”).

Efter at have lyttet til en af de beskeder, blev deltagerne bedt om at løse enten et sæt af analytiske problemer eller et sæt af kreative problemer. Det analytiske problemer var enkle, men der kræves opmærksomhed for detaljer, mens den kreative problemer, der kræves deltagerne til at tænke ud af boksen og forbinde tre tilsyneladende ikke forbundne ord (for eksempel: misundelse, golf, bønner). (*Nysgerrig? Rul til slutningen for svaret).

Hvad skete der så? De, der lyttede til den vrede besked så deres kreative problemløsning evner hindres, men de sparkede røv på den analytiske opgave. Med andre ord, de arbejdede sværere, men ikke klogere. Nøgen vrede squelched enhver form for kreativitet. Derimod dem, der lyttede til den sarkastiske besked faktisk forbedret deres kreative problemløsning.

Hvorfor? De forskere, der postulerede, at fordi vrede er truende, at det automatisk sætter folk på den defensive, hvilket får dem til at indsnævre deres problem-løsning til netop de fakta, ma ‘ am, og blive mere detalje-orienteret og stive.

Derimod, sarkasme, med sin humor og figurative sprog, er mindre truende. Plus det kræver, ifølge forskerne, “mere kognitiv indsats og kompleks tænkning end forståelse direkte vrede.”

Så næste gang du ringer til kundeservice, er din bedste chance er at være godt, og jeg troede aldrig, jeg ville anbefale dette, men hvis du ikke kan sige noget pænt, i det mindste sige noget sarkastisk.