Vad är Bipolär Sjukdom?

0
105

I motsats till populära myten, som lider av bipolär sjukdom inte bara innebära att du är “nice” en minut till “och” menar på” nästa. Det är långt mer komplicerat än så. Bipolär sjukdom kan vara mycket påfrestande att leva med, men tro det eller ej, det är ganska vanligt. Mer sannolikt än inte, du vet någon med bipolär sjukdom (men du kanske inte alltid vet att de har det). Så låt oss lära oss lite mer om detta villkor den här veckan.

Vad är Bipolär Sjukdom?

Bipolär sjukdom, som personlighetsstörningar, börjar ofta i tonåren eller ännu sent i barndomen. Men patienter kan gå odiagnostiserade i många år. Det verkar finnas en betydande genetisk komponent, men en stressig miljö kan också predisponera patienter för att utveckla det.

Bara för att klargöra en sak: moodiness eller humörsvängningar är inte samma sak som att bipolär sjukdom. Patienter har ofta växla mellan två olika stater, därav uttrycket “bi-polar,” men att hänvisa till de olika faserna av mani och depression (inte snålhet eller trevlighet). Här är vad faserna innebär: