Kan Du Sätta Plast Behållare i Diskmaskin?

0
126

av Monica Reinagel, M. S., L. D./N.

Fråga: jag har nyligen hört din podcast på plast resthalter i livsmedel. Min mat behållarna är märkta med en #5. Är dessa säkra att använda och är det OK att sätta dem i diskmaskinen?

A. Lagring behållare med #5 plast är fria från BPA, är ett ämne som har varit i fokus på sistone. Men jag tycker att det är troligt att andra plastprodukter kemikalier, inklusive de som finns i BPA-fri plast, så småningom kan identifieras som potentiella problem. Att utsätta plast värme (till exempel i mikrovågsugn eller diskmaskin) eller syror kan förbättra läckage av kemikalier från behållare till livsmedel. Repad, målat, och skev behållare är också mindre stabila. På ett minimum, du kanske vill använda glas behållare för att förvara sura livsmedel som tomatsås och hålla sig till hand-tvätta dina plastbehållare. Eller, kanske du vill nytt ändamål dina plastbehållare (särskilt de äldre) för icke-livsmedel använder som förvaring av kritor.