Hvordan at Oprette Din Egen Bedste Kost

0
171

Hvert år i januar, millioner af mennesker vilje til at tabe sig og/eller spise sundere. Hver februar, de fleste af dem er gået tilbage til deres gamle spisevaner. Jeg er overbevist om, at nøglen til at gøre positive, langsigtede ændringer, er ikke hoppe på den nyeste kost-band-vognen, men i at vælge en diæt filosofi, der passer godt sammen med din livsstil, spisevaner, personlighed og biokemi.

Alle i denne måned, vi har eksperimenteret med nogle forskellige tilgange til at se på din vægt og forbedring af din kost. I denne uge, jeg har fået nogle rapporter fra området og nogle tips om at skabe den bedste kost for dig.

Den Lave Carb Kost

Jeg startede denne serie taler om teorien bag low-carb slankekure. En del af ideen er, at du vil være mindre sulten på en lav-kulhydrat diæt, som gør det lettere at spise mindre og tabe sig. At skære ned på kulhydrater kan også have gavnlige virkninger på ting som blod glucose niveauer og triglycerider.

Min favorit variation på low-carb tema er en forholdsvis enkel. Du skal blot fjerne alle raffinerede kulhydrater, herunder brød, pasta, slik og sødet drikkevarer. Kulhydrater fra frugt, grøntsager, mejeriprodukter, og hel, intakt kornsorter som havre, popcorn og ris er tilladt.

Mange af jer prøvet det i en uge, som et eksperiment. Nogle rapporterede, at når de er elimineret, raffinerede kulhydrater, som de ikke længere higede disse fødevarer. En læser kommenterede, “som Normalt, hvis nogen tilbyder mig en dessert, er det ekstremt svært at modstå, men nu er jeg helt kan sige nej.”

Men det synes ikke at arbejde på denne måde for alle. En anden lytter kommenterede, at når hun gjort forsøget, blev hun helt optaget af de fødevarer, hun kunne ikke have.

Det er klart, det er ikke den rigtige tilgang for alle. Men hvis du gjorde vores lille eksperiment og fandt, at skære ud raffinerede kulhydrater forbedret dit fysiske og psykiske velbefindende, samt den generelle kvalitet af din kost, kan du være en god kandidat til denne form for tilgang. Good Calories, Bad Calories af Gary Taubes ville være en god tilføjelse til dit bibliotek.

Selv de, der føler, at lav-carb diæter, der fungerer godt for dem ofte opleve, at de ikke kan bo med det i mere end en måned eller to.

Men selv dem, der føler, at lav-carb diæter, der fungerer godt for dem ofte opleve, at de ikke kan bo med det i mere end en måned eller to på et tidspunkt. Næsten altid, når de går ud i den ordning, at de falder tilbage i deres gamle spisevaner og genvinde nogen vægt, de har tabt. Det er et problem.

Så en advarsel for lav-carb dieters er til at betale opmærksomhed til at afbryde. Hvis du går tilbage til at spise raffinerede kulhydrater, vil du sandsynligvis nødt til at indføre en anden form for kosten kontrol. Heldigvis er der andre muligheder.

Mindful Eating

Det viser sig, at en masse af folk, der spise for meget, ikke fordi de er sultne eller manglende viljestyrke. De er simpelthen reagerer ubevidst at miljø-cues. I vores andet forsøg var at ændre nogle af de visuelle og miljømæssige faktorer, der fører til overspisning. For eksempel, jeg foreslog at spise på mindre tallerkner og ikke sætte serverer retter på bordet.

Denne tilgang syntes at give genlyd med masser af lyttere. Ændring af dit miljø, kan være en smertefri måde at ændre din adfærd. Det er også bemyndigelse til at blive mere bevidste om de ting, der driver vores valg. Denne tilgang er god for dem, der vægrer sig ved tanken om, at visse fødevarer er helt slukket grænser. At lære at nyde alle fødevarer—men med balance og moderation—er en mere fleksibel tilgang.

Hvis du gjorde forsøget med mig og følte, at denne strategi har forbedret din mentale og fysiske velvære og havde en positiv effekt på den overordnede kvalitet og balance i din kost, du måske ønsker at læse mere om at blive mere opmærksomme på drengen.

Mindless Eating af Brian Wansinck og 9 Tommer Kost af Alex Bogusky ville være to gode bøger at tilføje til dit bibliotek.

En sidste kommentar om denne tilgang: Det er fokuseret mest på, hvor meget du spiser, og ikke hvor godt du spiser. Men for, at du har mig!

Middelhavskost

Endelig har vi forsøgt at vedtage en Middelhavs-stil, kost, fordi undersøgelser viser, at mennesker, der følger denne kosten mønster har god succes med at opretholde en sund vægt og er også sundere generelt. Jeg er nødt til at indrømme, at dette er den tilgang, der fungerer bedst for mig. For én ting, jeg kan godt lide denne type af køkken. For det andet, jeg nyder at lave mad og markedsføring, så de vægt på friske fødevarer, snarere end tilberedte fødevarer er ikke et problem. Miljøforkæmper i mig sætter pris på, at det primært er plante-baseret. Også, jeg kan godt lide brød.

Hvis du finder Middelhavet-stil kost, tilfredsstillende og bæredygtigt, det er en god kandidat for succes på lang sigt. Middelhavskost af Marissa Cloutier og Eva Adamson og Middelhavet Kost Kogebog af Nancy Harmon James ville være gode tilføjelser til din kogebog samling.

Hvordan at Oprette Din Egen Kost

Endelig, at der ikke er nogen grund til at begrænse dig selv til bare en af disse tilgange. Du kan vælge og vrage, hvad der virker bedst fra hver af disse, og custom-design din egen kost strategi. For eksempel, den første uge du har måske opdaget, at når du skærer ud sodavand du ender med mindre mellemmåltider mellem måltiderne. Den næste uge, måske du har fundet, at spise på mindre tallerkner hjælper du føler dig tilfreds med mindre ved spisetid. Og i sidste uge, måske har du indset, at du spiser flere grøntsager, når du laver mad mere af dine måltider fra bunden. Hvorfor ikke sætte alle tre strategier til at arbejde for dig?

Hvad der er vigtigt her, er ikke, hvad den kost guruer siger, men hvad giver de bedste resultater i dit liv og i din krop. Du er boss.

Jeg håber, du har nydt denne serie, og at du fandt den hjælpsom. I næste uge vil vi komme tilbage til alle disse brændende ernæring spørgsmål, der har hobet sig op i min indbakke. Jeg arbejder på artikler om rå mælk, hormoner i fødevarer, og masser af andre store emner, du har foreslået.

Du kan nå mig via e-mail på nutrition@quickanddirtytips.com eller kom og deltag i part på den Ernæring Diva Facebook side. Hvis tweeting er mere din scene, og du kan finde mig på Twitter så godt. Jeg svare på en masse af lytteren spørgsmål i min gratis ugentlige nyhedsbrev, så hvis du har sendt et spørgsmål på min vej, skal du sørge for, at du er tilmeldt til at modtage det.

Har du en god uge og husk at spise noget godt for mig!

RESSOURCER:

Good Calories, Bad Calories af Gary Taubes

Mindless Eating af Brian Wansinck

Den 9-Tommer Kost af Alex Bogusky

Middelhavskost af Marissa Cloutier og Eva Adamson

Middelhavet Kost Kogebog af Nancy Harmon James