Er “jeg elsker Det” Korrekt Grammatik?

0
174

I dag, Bonnie Trenga vil hjælpe os med at finde ud af, om en fast-food kæde er på forkant med grammatik, eller er det bare at være kreativ med verbet tider. Det er tid til at dissekere McDonald ‘ s reklame-slogan, “jeg elsker det.”

En ESL lærer ved navn Devaki skrev at sige, at hun bruger “jeg elsker det” slogan i klasseværelset “som et eksempel på forkert grammatik.”

Spørgsmålet er, om verber som “at elske” kan være gældende i en progressiv anspændt, som du bruger til at angive, at der sker noget i øjeblikket, og er fortsat omkring den tid, som du henviser til. I virkeligheden, progressive spændt, er også undertiden kaldes kontinuerlig spændt. De mest almindelige progressive tider er

  • Nuværende progressive: “jeg kører nogle ærinder” (Det nuværende progressive, fordi det der sker lige nu.)

  • Tidligere progressive: “De hoppede af glæde” (Det er tidligere progressive, fordi det, der skete i fortiden.)

  • Fremtiden progressive: “jeg vil skrive mit essay hele dagen i morgen.” (Det er fremtiden progressive, fordi det der vil ske i fremtiden)

Bemærk hvordan alle disse aktiviteter er progressive, fordi de fortsætter; de er sket for mere end et øjeblik.

Dynamiske Verber forhold til Stative Verber

Det viser sig, at når det kommer til progressive tider, engelsk er opdelt i to grupper af verber: dynamisk og stative.

Dynamiske verber vedrører en handling eller en proces. Fælles dynamiske verber er “gang”, “at råbe,” og “at læse.” Disse verber kan være gældende i progressive tider, så det er fint at sige, “jeg vil gå hele dagen” og “Han var råben på mig.” Reklamer, sang tekster, og mode-overskrifter er ikke de steder, til gengæld for eksempler på god grammatik.

Stative verber, på den anden side, der beskriver en tilstand af væren, og er ikke beregnet til at skulle være gældende i progressive tider.

Den About.com ESL site hjælpsomt pauser stative verber i fire grupper (1):

  • Verber, der viser, tanke eller mening, som “kender” og “genkende” (jeg kender hendes motiver.)

  • Verber, der viser besiddelse, såsom “egen” og “tilhører” (hunden tilhører mig.)

  • Verber, der viser følelser, som “kærlighed” og “behov” (jeg elsker Krøllede)

  • Verber, der viser, sanser, som “føler” og “se” (jeg kan se, hvad du mener).

Denne sidste gruppe er særlig vanskelig, fordi mange af dem kan være stative eller dynamiske verber, afhængigt af hvordan du bruger dem.

Ifølge denne opdeling af verber, du ikke har lov til at sige sætninger som “De, der ejer tre biler” og “jeg ser de stående.” Enhver indfødt vil instinktivt fornemmer, at disse to sætninger lyde mærkeligt.

Verber, Der Både Er Dynamisk og Stative

Som jeg har nævnt tidligere, hvilket komplicerer problemet er det faktum, at nogle verber kan være både dynamisk og stative (2). Tag, for eksempel, verbet “at være”. Du kan bruge “at være” i en progressiv anspændt til at betyde “at opføre sig,” som i “Du er uartig.” I dette tilfælde, “at være” er at blive brugt som et dynamisk verbum. På den anden side, hvis du siger, “Hun er en blonde”, “at være” er at blive brugt som et stative verber. Kunne du ikke sige, “Hun er ved at blive en blondine.”

Her er et andet eksempel med verbet “at tænke.” Du kan sige, “jeg synes du er sød”, som er stative, og “jeg tænker på at gå på ferie”, som er dynamisk.

Idiomatisk Bruger af Stative Verber

I henhold til reglen, “jeg elsker det” ikke er grammatisk korrekt, fordi det bruger et stative verber—i dette tilfælde en, der formidler følelser, kærlighed—i en progressiv anspændt.

Men nu kommer vi til nogle idiomatiske bruger af stative verber. Du kan konjugat visse stative verber i en progressiv anspændt i den rigtige kontekst. Jeg kan sagtens forestille mig en dame sige til en anden, “Hey, Jean. Jeg er ret vild med, at nye frisure!” På den anden side, det ville ikke lyde rigtigt at sige, “jeg er så glad for min mor.” Du vil sige, “jeg elsker min mor.” Et andet eksempel kunne være verbet “at høre.” Dette betragtes som et stative verber, men som modersmål vil være bekendt med den erklæring, “jeg er hørels’ ya” betyder “jeg forstår dit synspunkt.” Men ingen indfødt ville sige, “jeg høre koncerten.”

Dommen

“Jeg elsker det” lyder lidt ud, og der trækker opmærksomhed. Måske er det derfor, McDonald ‘ s har valgt det til deres slogan, der blev lanceret i September 2003 (3). Ingen af de ordbøger jeg tjekkede sanktion “kærlig” som en form af verbet “kærlighed”, men McDonald ‘ s slogan er ikke det eneste eksempel, hvor denne sætning er blevet brugt i den folkelige kultur. Justin Timberlake har i 2003 sang, der hedder “jeg elsker Det” (3), og tidligere Scorpions sætte en sang kaldet “Still Loving You” (4), som indeholder de ord i sangen “jeg elsker dig.” For nylig, glamour.com havde dette at sige om en barsels-kjole: “jeg elsker den varme hue, den søde, off-the-skulder halsudskæring …” artiklens overskrift var “at Elske Hende at Se: Amy Adams Omdefinerer Maternity Dress” (5).

Vi ved alle, at reklamer, sang tekster, og mode-overskrifter er ikke de steder, til gengæld for eksempler på god grammatik, men vi ved også, at engelsk som modersmål kan få kreative med traditionelle grammatik, og at der nogle gange er grammatisk usikker sætninger fange på. Sproget er i konstant forandring. Nok folk, der synes at være brug stative verber i progressive tider, som vi kan nok sige, at det bliver mere accepteret i den folkelige kultur til at bruge dem på den måde. Som sagt, er det stadig nok bedst for ESL lærere til at fortsætte med at rådgive deres studerende ikke til at sige, “jeg elsker det” eller at bruge andre potentielt forkerte stative verber i progressive tider. ESL lærere bør imidlertid påpege, at de studerende vil høre modersmål hjælp stative verber i progressive tider, når øjeblikket ud til højre.

Grammatik Pige iPhone App

Hvis du har en iPhone eller iPod touch, kan du få endnu flere gode Grammatik Pige audio indhold i vores iPhone app. For et engangsbeløb på $1.99 du få en annonce-fri version af podcast. Hvis du går lytte lige nu-bonus-track har også fascinerende oplysninger om historie af brug af store bogstaver, som derfor vi kalder dem store og små bogstaver, og hvad en bygning fra 18-tallet forfatter havde til fælles med dagens tekst messagers.

Nysgerrig Tilfælde af Fejlplaceret Modifier & Grammatik Hengivne

Denne podcast blev skrevet af Bonnie Trenga, forfatter til The Curious Case af den Malplacerede Modifier, der blogs på sentencesleuth.blogspot.com og jeg er Mignon indre værdis metode, forfatteren af Grammatik Hengiven.

Web Bonus for Lærere

Hvilken af disse sætninger bruger den progressive anspændt? Kan du oplyse, om det er nutid, fortid eller fremtid progressive?

A. Krøllede hjælper Aardvark.
B. Krøllede hjælper Aardvark.
[Svar: A. Nuværende progressive.]

A. peeves var irriterende Krøllede og Aardvark.
B. peeves irriteret Krøllede og Aardvark.
[Svar: A. Tidligere progressive.]

A. Sir Fragalot vil råbe sætning fragmenter fra tagterrassen.
B. Sir Fragalot vil være at råbe sætning fragmenter fra tagterrassen.
[Svar: B. Fremtidige progressive.]

A. holdet var ved at vinde løbet.
B. holdet vandt løbet.
[Svar: A. Tidligere progressive.]

A. skakklubben vil være at flytte borde.
B. skakklubben vil flytte borde.
[Svar: A. Fremtidige progressive.]

A. Den studerende til at grine på disse sætninger.
B. Den studerende er til at grine af disse sætninger.
[Svar: B. Nuværende progressive.]

Gøre disse sætninger brug stative verber eller dynamiske verber?

Jeg genkender dig. [Stative.]
Jeg løb hjem. [Dynamisk]
Jeg ejer en bil. [Stative.]
Jeg føler mig glad. [Stative.]
Jeg sang den sang. [Dynamisk]
Jeg har brug for chokolade. [Stative.]
Jeg hjalp Krøllede. [Dynamisk]
Jeg svævede over vandpyt. [Dynamisk]

Henvisninger

1. Beare, Kenneth. About.com Vejledning. Forskelle mellem Handling og Stative Verber. http://esl.about.com/od/grammarstructures/a/g_stative.htm.
2. Perfekt Engelsk Grammatik. Stative Verber: Sådan Bruger Stative (Stat) Verber. http://www.perfect-english-grammar.com/stative-verbs.html.
3. Wikipedia. McDonald ‘ s Reklame. http://en.wikipedia.org/wiki/I%27m_lovin%27_it.
4. Lyrics Tid. Scorpions Tekster. http://www.lyricstime.com/the-scorpions-lyrics.html.
5. Slaver til Mode Daglige Style Blog. http://www.glamour.com/fashion/blogs/slaves-to-fashion/2010/01/loving-her-look-amy-adams-rede.html.