Att Göra Bönorna Mer Lättsmälta

0
104

Q. Min familj har märkt att vi verkar för att smälta bönorna bättre när de har varit tidigare grodda. Är detta vår fantasi eller är det en rimlig vetenskaplig förklaring till detta?

A. det finns Faktiskt en rimlig förklaring till varför groning bönor kan göra dem mer lättsmälta. Bönor innehåller mycket komplexa kolhydrater—socker molekyler som binds samman till större molekyler. Under matsmältning, enzymer “knipsa” de obligationer som innehar socker tillsammans så att de kan absorberas. Men ofta denna process inte är slutförd vid tidpunkten maten når tjocktarmen. När dessa fn – eller delvis nedbrutna kolhydrater når tjocktarmen, kan de orsaka gas.

Här är anledningen till att gro kan göra bönorna mindre problematiskt. Frön lagra energi i form av stärkelse. När ett frö som grodde, några av dem stärkelse omvandlas till socker för att mata tillväxt av den blivande anläggningen. När du gro baljväxter, vissa av dessa komplexa kolhydrater omvandlas till enklare sockerarter och som kan minska mängden av komplexa kolhydrater som når tjocktarmen.

Torkade bönor på vitt från Shutterstock