10 Sätt att Lära Barnen Om Mångfald

0
169

Det har aldrig funnits ett bättre tillfälle att introducera barn till etniska och kulturella mångfald. Vi är lyckligt lottade att leva i ett land där så många etniciteter är representerade, vilket ger familjer massor av underbara möjligheter att lära sig och förstå hur olika kulturer leva utan att behöva lämna hemmet att göra så.

Grade-skolan barnen är utvecklingsmässigt kunna sätta kulturella och rasliga skillnader i perspektiv. De kan antingen lära sig att uppskatta eller devalvera egenskaper som gör andra skiljer sig från sig själva, inklusive förståelse och accepterande av andra som har fysiska handikapp. Idag, den ska jag dela med 10 sätt som du kan lära ditt barn om den kulturella mångfalden och värdet av skillnader..

Tips #1: Granska Dina Egna Kulturella Föreställningar

Det bästa sättet att lära ditt barn om den kulturella mångfalden är att låta dem se dig som att acceptera och tolerant. Våra barn härmar oss, så för att lära våra barn om kulturell mångfald, har vi som föräldrar behöver för att räkna ut vad vår tro är att om detta ämne.

Fråga dig själv: Hur öppen är du för att folk från andra kulturer och raser?

Målet är att presentera våra barn olika sätt människor lever. Vi vill inte moln på deras omdöme och ge dem fel, så om du gör visserligen har några fördomar, du kommer att behöva lösa (eller reserv) dem så att ditt barn kommer att vara öppen för nya upplevelser och nya människor.

Tips #2: Köp en Jordglob eller en världskarta

Ett bra ställe att börja är genom att ha en jordglob eller en världskarta som finns i ditt hem. Vi har en stor och färgglad karta som är inramad och hänger i vårt familjerum. När något globalt nyhetsvärde händer, barnen kan gå till karta och fysiskt se denna del av världen. Detta ger dem möjligheter att ställa frågor, delta i diskussioner och skapar läraktig stunder för hela familjen.

Tips #3: Prova Mat Från Andra Länder

Min familj bor nära ett stort universitet, så vi har varit väldigt lyckligt lottade att möta familjer från hela världen, inklusive Kina, Indien, Tyskland, och Spanien. Ett år, vårt samhälle organiserat en “Intercontinental Mat” middag där alla skrivit på för att få rätter från deras land. Över 100 personer åt middag på sushi, curryrätter, Wienerschnitzel, paella, och mer. Det var musik från olika kulturer. Några av oss fick även en omedelbar främmande språk lektion från några av de språk professorer som deltog.

Tack och lov, du behöver inte ha tillgång till ett universitet för att åstadkomma detta. Helt enkelt nå ut till folk i din stad, eller kanske en av dina barns vänner kommer från ett annat land, och har en pot luck. Detta är ett utmärkt sätt att introducera barnen till nya kulturer.

Tips #4: Uppmuntra Frågor

Om ditt barn har frågor om skillnader i fysiska egenskaper eller kulturella sedvänjor, diskutera dem öppet. Detta lär ditt barn att det är okej att märka skillnader, och ännu viktigare, det lär honom att det är bra att prata om dem. Lära sig att uppskatta alla typer av skillnader—inte bara ras och kultur-men skillnader i socioekonomiska nivåer, kön, och till och med funktionshinder är en viktig kunskap i dagens samhälle.

Tips #5: Rekommenderade Böcker om Kultur, Ras och Handikapp

David Ritningar av Cathryn Falwell

Perfekt för: Åldrarna 7 – 10

Vad det handlar om: En vintrig morgon, David, en blyg Afrikansk-Amerikansk pojke, spioner ett vackert träd på sin väg till skolan. Innan klassen börjar, får han ett papper och en penna och drar sin stam och kala grenar. Snart, hans skolkamrater titta på och komma med förslag. I denna milda och tilltalande berättelse, en pojke siffror reda på hur att stanna sant att hans egen konstnärliga vision och samtidigt låta sina vänner för att uttrycka sin egen kreativitet.

Svart, Vit, Helt Rätt! av Marguerite W. Davol

Perfekt för: Åldrar 2-5

Vad det handlar om: En blandad ras barn firar de rika delaktighet av sitt liv i en glad bild bok. Mama ‘ s ansikte är kastanjebrunt, Pappas ansikte blir rosa i solen, de barn som är lite mörka, lite ljus, och “helt rätt!”

Stinky Bulldog med Jackie Valent

Perfekt för: 3 och under

Vad det handlar om: Stinky är en älskvärd liten bulldog som flyttar till en ny stadsdel. Mama bulldog lär Stinkande en värdefull läxa i att inte döma andra i denna färgglada bok..

Speciella Människor, Speciella Sätt av Arlene Maguire

Perfekt för: Årskurs 2 och uppåt

Speciella Människor, Speciella Sätt presenterar en positiv bild av personer med funktionshinder. Det aktier meddelandet att även om var och en av oss kan ha något olika om oss, vi delar många gemensamma drag. Tillsammans med färgglada illustrationer, boken förmedlar budskapet att även smärtsamt, att vara annorlunda kan också vara underbart.

Min Syster är Speciell av Larry Jansen

Perfekt för: 3

Vad det handlar om: En liten pojke lär sig medkänsla och tålamod som han bryr sig om sin lilla syster, som har downs Syndrom.

Tips #6: att Använda Olika Kulturer för att Inspirera julpynt

När du inreder ditt hem för semester, överväga att använda olika kulturer som inspiration. Du kan till exempel infoga en piñata fylld med Jul godis i din fest eller låt barnen måla ätpinnar som du kan använda som färgglada smycken på ditt träd. Få dina barn inblandade och se vilka idéer de kan komma upp med. Detta ger också en möjlighet att göra några enkla forskning på hur andra länder och kulturer fira julhelgen.

Tips #7: Uppmuntra Barnen att Överensstämma med Internationella Pen-Pals

Ta reda på om brevvänner för dina barn i andra länder. Har barn plocka en brevvän och börja skriva till eller e-posta dem. Barn som bygga upp relationer med människor i andra länder kommer att hamna mer globalt medvetna om. Med förekomsten av e-post och sociala medier i dessa dagar är det lättare än någonsin. Mina barns skola har haft stor framgång med detta i tidigare år med Barn som världsmedborgare, en stor resurs för att hitta internationella pen pals.

Tips #8: Delta I Kulturella Evenemang

De flesta kommuner har fria och låg kostnad kulturella evenemang som anordnas på platser av dyrkan, bygdegårdar, skolor och andra organisationer. Utforska kalender med alla evenemang i ditt område för att hitta barnvänliga händelser inklusive interreligiösa sammankomster, kulturella festivaler, konstutställningar från främmande länder och andra aktiviteter.

Tips #9: Titta På Filmer Som Introducerar Nya Platser

Titta på filmer som introducerar nya platser för att ditt barn är ett bra sätt att öka sin globala medvetandet. Filmer som djungelboken, Dumbo, Aladdin, och Runt Världen i 80 Dagar, är underbara barnvänliga filmer att låta dem få en inblick i andra kulturer.

Tips # 10: att Ta ställning Mot Kulturell Okänslighet

Om du vill att dina barn ska växa upp utan att det påverkar och med förståelse för andra kulturer, kan du inte visa tolerans för rasism eller kulturell okänslighet dig själv. Om någon säger en oförskämd kommentar eller olämpligt skämt — tala och låt ditt barn veta att detta inte är acceptabelt. Barn behöver förstå att oavsett var vi är, människor som verkligen är i huvudsak de samma. De har samma känslor, samma önskningar och samma problem. Att undervisa om detta för att ditt barn nu kan hålla dem från att främja fördomar och hjälpa dem att växa till omtänksam, öppen vuxna.

Hur du lär ditt barn om olika kulturer och fysiska egenskaper? Låt mig veta i Kommentarerna eller skicka dina idéer till dem på den Mäktiga Mamma Facebook-sida. Du kan också ansluta med mig på Twitter @MightyMommy eller e-post till mig på mommy@quickanddirtytips.com.

Kom tillbaka nästa vecka för mer föräldraskap tips. Glöm inte att kolla in min familjevänliga styrelser Pinterest.com/MightyMommyQDT.

Jag hoppas att dessa tips kommer att hjälpa dig att föra olika kulturer i livet för ditt barn. Genom att arbeta för att öka globalt medvetna om barn, vi kan göra en positiv skillnad i deras framtid! Tills nästa gång, Glad Föräldraskap!

SHARE
Previous articleNej Betyder Att Ingen
Next articleVetenskapen om Jul