Effectieve Vergaderingen

0
173

Dave Barry zegt dat de vergaderingen zijn zoals begrafenissen “in de zin dat u een bijeenkomst van mensen die het dragen van oncomfortabele kleding en liever ergens anders zijn.” Hij zegt, “Het grote verschil is dat de meeste begrafenissen hebben een duidelijk doel.”

Een snelle zoekfunctie van Twitter zal je laten zien dat op een gegeven moment iemand in de wereld zit in een saaie niet-productieve vergadering. Geo Perdis onlangs schreef, “Twitteren op het einde van een lange, saaie niet-productieve vergadering en voor vertraagde start van het volgende: van onschatbare waarde.”

Meer Effectieve Vergaderingen

Met deze aflevering van ik ben op zoek naar recht deze universele verkeerde, een luisteraar op tijd. Vandaag ga ik met jullie delen beproefde tips voor een betere en meer effectieve vergaderingen. Wanneer u zich aan deze richtlijnen uw vergaderingen beter zal zijn. Gegarandeerd. Laat een slordige vergadering cultuur van invloed is op UW vergaderingen. Laat uw vergaderingen dienen als model te worden geëmuleerd. Hier is hoe het te doen.

Plannen en Ontwikkelen van de Vergadering van Doel, Resultaat, en Agenda

Het lijkt voor de hand liggend, maar altijd eerst nadenken over het doel van de vergadering. Als u nodig hebt om te komen tot een resolutie dan een ontmoeting is meestal een goed idee. Als u alleen het delen van informatie, dan is een andere aanpak misschien beter (misschien een podcast, e-mail, of een rapport). Volgende vraag, “Wat is de ideale uitkomst?” (Natuurlijk, als je niet kan komen met een goed doel en de ideale uitkomst, dan moet je niet een vergadering).

Kogel het doel en de verwachte resultaten op de top van de agenda. Onder de lijst met vereiste en optionele genodigden. Dan, voor elk onderwerp, heel in het kort op een rij wat, wie, en hoe lang. Gebruik de actie-woorden zoals beslissen, te bespreken, te beoordelen of te selecteren. Bijvoorbeeld,

* Review conference locatie aanbevelingen – Paul G. – 3 min

* Selecteer de locatie – Team – 7 min

De inhoud moet de aandrijving van de lengte van de vergadering. Vergeet niet te bevatten de nodige pauzes en tijd voor sociale activiteiten; ze zijn net zo belangrijk als de inhoud. Opzetten van een start-tijd, dan is het berekenen van de eindtijd en zijn deze keer op de agenda.Altijd na te denken over het doel van de vergadering. Als u nodig hebt om te komen tot een resolutie dan een ontmoeting is meestal een goed idee. Als u alleen het delen van informatie, dan is een andere aanpak zou beter zijn.

Het is het beste om vooraf te publiceren van de agenda. Ik stel voor het plakken van het rechtstreeks in het hoofdgedeelte van een e-mail (omdat bijlagen vaak niet geopend). Als het mogelijk is, stuur het meer dan een dag van tevoren, want je wilt geven, tijd voor een review. Kan iemand wilt toevoegen of wijzigen van de agenda en dat is best aangepakt één-op-één. Een voordeel is dat het zou kunnen bevorderen spiegeling, voorbereiding en aanwezigheid.